Δίκη Χρυσής Αυγής | "Οργανωμένη η επίθεση στον Παύλο" κατέθεσε μάρτυρας

Δίκη Χρυσής Αυγής | "Οργανωμένη η επίθεση στον Παύλο" κατέθεσε μάρτυρας

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατάθεση ενός φίλου του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα. Ειδικότερα, ο μάρτυρας μίλησε για το μοιραίο βράδυ, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως οργανωμένη και λέγοντας πως: "Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Παύλος έχει δολοφονηθεί. Με βάση τον τρόπο που έγινε η επίθεση, η οποία ήταν αναίτια θεωρώ πως ναι οργανώθηκε. Από το ηχογραφημένο υλικό, από τον τρόπο που έγινε η δολοφονία θεωρώ ότι κανένας από αυτούς δε θα έπαιρνε την απόφαση να το κάνει αυτό από μόνος του. Ο Παύλος ήταν γνωστός για τον αντιφασιστικό του αγώνα. Ο Παύλος δε μου είχε αναφέρει ποτέ ότι είχε έρθει σε αντιπαράθεση. Εκ του αποτελέσματος πιστεύω ότι ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος. Παρκάροντας το αυτοκίνητο μου έκανε εντύπωση ένας άνθρωπος με μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής. Ο ένας κρατούσε ρόπαλο ή μαδέρι. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα τρόμο. Τότε κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Εμφανίστηκε και ένας μικρόσωμος αστυνομικός ο οποίος έκανε το διαμεσολαβητή και μας έλεγε "φύγετε και θα φύγουν".

Ξαφνικά πλησιάζει ένα άτομο με ένα κονβόι. Μας ρώτησε πού είναι η Κεφαλληνίας. Ο Παύλος του απάντησε "εδώ είσαι αδερφέ" και εκείνος γκαζώνει και τον ακολουθεί το κονβόι με τις μηχανές. Τότε ακούσαμε φωνές "κότες, ελάτε να σας γ@@@@@@με". Διώξαμε τις κοπέλες. Ο Παύλος είπε "τώρα τρέχουμε". Προσπάθησα να σώσω το τομάρι μου. Ο Παύλος δυστυχώς εγκλωβίστηκε. Πήγαμε και κρυφτήκαμε σε μια πιλοτή και καλούσαμε την Άμεσο Δράση. Όταν ήρθε η αστυνομία μας πέρασαν χειροπέδες μας οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου. Μέσα στον ίδιο χώρο υπάρχει και ένας τύπος με άρβυλα, μαύρη ενδυμασία και μόλις άκουσε ότι ο Παύλος είναι νεκρός σηκώθηκε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και είπε στις αστυνομικούς "Πάρτε με από δω γιατί θα με σκοτώσουν".

Πιστεύω ότι σταμάτησε να δει τον Παύλο. Ίσως, ήθελε να μετρήσει τον Παύλο. Υπόθεση δικιά μου είναι αυτή. Εγώ δέχθηκα ένα πλευρικό χτύπημα. Έρχονταν σε κύματα. Χτυπούσαν και έφευγαν. Στη συνέχεια ήρθαν σαν μοτοπορεία και ήταν μαζί και το όχημα του Ρουπακιά. Φάνηκε πως ήρθαν μαζί. Έρχονταν κάποια άτομα προς το μέρος μας ομοιόμορφα ντυμένοι. Δυστυχώς, εγκλωβίστηκε ο Παύλος και γνωρίζουμε το τι έχει συμβεί με τη δολοφονία του. Στο διάστημα που ήμασταν κρυμμένοι, στην πιλοτή μίας πολυκατοικίας, συνέχιζαν τα μηχανάκια και μας έψαχναν και μας φώναζαν".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.