Όθωνας Παπαδόπουλος για Πισπιρίγκου | "Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, που είναι η κεταμίνη" (βίντεο)

Όθωνας Παπαδόπουλος για Πισπιρίγκου | "Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, που είναι η κεταμίνη" (βίντεο)

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, έπειτα από αίτημα της κατηγορούμενης. Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι:

"Την πρωτοβουλία της έρευνας θα τη διατηρήσουν οι εισαγγελικές αρχές. Μετά την απάντηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της Τζωρτζίνας και στον χρόνο στον οποίο είχε δημοσιευτεί η σχετική είδηση στα ΜΜΕ. Οι ψηφιακές αναζητήσεις της 33χρονης μητέρας αφορούσαν αναισθητικά φάρμακα και όχι για ουσίες προκαλούν θάνατο ή δηλητήρια. Η σχετική έρευνα της μητέρας, έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2022, το βράδυ που η Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Η μητέρα αναζήτησε στο Διαδίκτυο αναισθητικές ουσίες που της χορηγήθηκαν κατά τη συγκεκριμένη εξέταση που είχε υποβληθεί. Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, που είναι η κεταμίνη. Η κεταμίνηση στα google ads οφείλονται στις ηλεκτρονικές διαφημίσεις που αυτόματα αποστέλλονται σε όσους κάνουν παραπλήσιες αναζητήσεις. Η χρήστης ουδέποτε τα άνοιξε για να επισκεφθεί τις συγκεκριμένες σελίδες.

Η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη υπάρχει στη συγκεκριμένη κλινική σε τέσσερις ειδικές πτέρυγες, μία από τις οποίες είναι η ΜΕΘ. Η ουσία αυτή είναι διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι εκτάκτων αναγκών της μονάδας εντατικής θεραπείας και είναι μόνιμα διαθέσιμο σε πέντε φιαλίδια των 100 mlg, τα οποία με βάσει τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για την καρδιοαναπνευστική της αναζωογόνηση.

Η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Σε σχέση με το ζήτημα του αιτήματος αποφυλάκισης και τα δημοσιεύματα που γράφουν ότι θα κάνουμε πίσω, πρέπει να τα διαψεύσουμε. Είναι νόμιμο δικαίωμά της και εμείς θα το προχωρήσουμε μόλις θα είναι έτοιμα τα έγγραφα που θα το συνοδεύουν".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.