Μ. Παγώνη | "Η υποπαραλλαγή Ο5 είναι άκρως μεταδοτική" (βίντεο)

Μ. Παγώνη | "Η υποπαραλλαγή Ο5 είναι άκρως μεταδοτική" (βίντεο)

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και το νέο κύμα που αναμένεται να εμφανιστεί το χειμώνα, λέγοντας ότι:

"Τον Ιούλιο είχαμε συνάντηση με τον υπουργό, του ζητήσαμε να το ξαναδεί το θέμα, να δούμε τι θα γίνει και μας είπε θα δει και θα απαντήσει, προς το παρόν δεν έχουμε λάβει απάντηση. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με έναν αριθμό προσωπικού που πρέπει να πάει διακοπές. Όσοι νοσούν από τον κορονοϊό βρίσκονται σε απλές κλίνες και όχι στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Προς το παρόν τα πράγματα είναι νορμάλ, γιατί έχουμε περισσότερα εξιτήρια από εισιτήρια στο ισοζύγιο. Ένα τεστ μόλις γυρίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό ο καθένας πριν έρθει σε επαφή με τα συγγενικά του πρόσωπα να ελεγχθεί γιατί μπορεί να είναι ασυμπτωματικός και να μεταδώσει.
 
Το 30% κάνει Long Covid και είναι μία δύσκολη φάση. Πέρα από τις επιπλοκές στην καρδιά και τα πνευμόνια, πολλοί αντιμετωπίζουν και ψυχολογικά προβλήματα που χρήζουν ειδική αντιμετώπιση. Πολλοί πολίτες δεν έχουν λάβει ακόμη τη 3η δόση και έκανε έκκληση να τη λάβουν μόλις επιστρέψουν από τις διακοπές τους. Η 4η δόση είναι απαραίτητη για τους άνω των 60. Δεν είναι σωστό να περιμένουμε τα νέα εμβόλια καθώς θα καθυστερήσουν. Θα έρθουν προς τα τέλη Νοέμβρη, γιατί θέλουν κάποιες διαδικασίες, κάποιες υπογραφές και εγκρίσεις τα εμβόλια. Ο κόσμος να πάει να κάνει αυτά που έχουμε τώρα".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.