Στο Παρίσι την Παρασκευή ο Ν. Δένδιας

Στο Παρίσι την Παρασκευή ο Ν. Δένδιας

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί στο Παρίσι την Παρασκευή 29 Ιουλίου, μετά το πέρας της συνάντησής του με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ, στην Αθήνα, όπου και θα συναντηθεί με τη νέα Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά.  Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, οι δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να μιλήσουν για τα ακόλουθα ζητήματα: 

  • Την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς στρατηγικής σχέσης, ύστερα από την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.
  • Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο, καθώς και των συνεχιζόμενων προκλητικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων.
  • Την νέα αρχιτεκτονική Ευρωπαϊκής ασφάλειας μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να εξεταστούν οι επιπτώσεις της κατάστασης στην Ουκρανία στην επισιτιστική ασφάλεια, ιδιαίτερα στις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
  • Την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας, υπό το φως και της προσεχούς διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.
  • Την Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ύστερα από τη σύγκλιση της πρώτης διακυβερνητικής διάσκεψης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κατέβαλε η γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.