Υπόθεση Πάτρας | Η 18η ανακρίτρια ζήτησε να γίνει τεστ DNA στο φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας (βίντεο)

Υπόθεση Πάτρας | Η 18η ανακρίτρια ζήτησε να γίνει τεστ DNA στο φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας (βίντεο)

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, η 18η ανακρίτρια δέχτηκε το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για τεστ DNA στο φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας, όπου βρέθηκε ξεχασμένο σε ψυγείο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου. Σχετικά με αυτή την εξέλιξη, ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, δήλωσε στο Live News ότι:

"Εύλογα θα εξεταστεί αν πράγματι αυτό το δείγμα ανήκει στη μικρή Τζωρτζίνα γιατί βρέθηκε μετά από πάρα πολύ καιρό. Αν αποδειχθεί ότι είναι δείγμα της Τζωρτζίνας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί η τοξικολογική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί σε δεύτερο χρόνο στο συγκεκριμένο δείγμα.

Όντως η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες όχι σε κοινό ψυγείο τροφίμων. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο και να βγάλει κάποια θετικότητα σε μια ουσία που θ’ αναζητηθεί. Ο ποιοτικός έλεγχος μπορεί να γίνει. Ο ποσοτικός είναι αμφίβολο αν μπορεί να γίνει. Αν οι ουσίες έχουν επιθετικό χαρακτήρα μπορεί να μειωθούν σε περιεκτικότητά αλλά μπορούν να ανιχνευτούν ακόμα και μετά από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Όχι δεν έχει καμία σχέση, ακόμα και σε μια πολύ μικρή ποσότητα μπορεί να γίνει ανάλυση και να δώσει τα σωστά αποτελέσματα".

Επίσης, ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο Live News, λέγοντας ότι: "Το αίμα για εμάς είναι ένα πολύτιμο βιολογικό υλικό, ιδιαίτερα για την πρόσφατη χρήσης μίας ουσίας. Όταν έχουμε πολλαπλά δείγματα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, θα μας δώσουν μία ξεκάθαρη εικόνα. Η λήψη αυτών των δειγμάτων έγινε μάλλον για άλλο λόγο και βρέθηκαν πρόσφατα, κάτι το οποίο δεν είναι ασυνήθιστο. Ορθά η ανακρίτρια ζήτησε την εξέταση DNA. Οι τρίχες δίνουν ανά μήνα ένα γενικό τοξικολογικό προφίλ, δηλαδή τι ουσίες έχουν ληφθεί από το άτομο. Αντίθετα, το αίμα δείχνει τις ουσίες που έχουν ληφθεί σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως το τελευταίο 24ωρο".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.