Γ. Παυλάκης | Θα ξεπεράσουμε τη Βουλγαρία σε θανάτους από κορονοϊό τις επόμενες ημέρες

Γ. Παυλάκης | Θα ξεπεράσουμε τη Βουλγαρία σε θανάτους από κορονοϊό τις επόμενες ημέρες

Με μια ανάρτηση στο Facebook, ο ιατρός-ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, δηλώνει πως υπάρχει σενάριο η Ελλάδα να ξεπεράσει τη Βουλγαρία σε αριθμό θανάτων από κορονοϊό και ανέφερε πως αν είχε γίνει ένα σωστό lockdown τον Νοέμβριο, τώρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Παυλάκη:

"Και ενώ πολλοί φίλοι συζητάνε την χθεσινή μου ανάρτηση για μέσο όρο θανάτων 104 για το 7ημερο, ο μέσος όρος ανέβηκε στο 106 σήμερα!
Περάσαμε μάλλον η θα περάσουμε αύριο-μεθαυριο τη Βουλγαρία σε θανάτους τελευταίου 7ημερου.
(Να διευκρινίσω ότι η Βουλγαρια τα έχει πάει πολύ πολύ χειρότερα από την Ελλάδα σε συνολικούς θανάτους).
Στους συνολικούς θανάτους από την αρχή της επιδημιας η Ελλάδα ακόμα τα πάει καλύτερα από πολλούς Ευρωπαίους λόγω του "προτέρου εντίμου βίου", δηλαδή λόγω της καλής πορείας στον πρώτο χρόνο της επιδημίας. Αυτό έγινε λόγω του λοκνταουν και των περιορισμών, που μερικοί άσκεφτα βρίζουν σήμερα.
Αυτό όμως δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις στους υπεύθυνους, γιατί ήξεραν λίγο-πολύ τι δουλεύει και το πέταξαν, δεν το χειρίστηκαν έξυπνα και με σεβασμό. Αν ήθελαν, όπως θελουμε όλοι ανοιχτά τα πάντα όλα, πρέπει όλοι να αναλάβουμε την υποχρέωση να κρατήσουμε τον ιό σε ανεκτά επίπεδα. Τίποτα από αυτά που θα έπρεπε να προσπαθηθουν δεν έγινε.
Επειδή ανοιχτά όλα σημαίνει περιοδικά επιδημικά κύματα τώρα και στο μέλλον, αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι το κόστος όχι μόνο σε ανθρώπινες ζωές και υγεία, αλλά και για την οικονομία ήταν και θα παραμείνει τεράστιο. Περισσότερο κόστος από το κόστος μιας δέσμης μέτρων που προβλέπει, μαζί με πολλά άλλα (καθαρισμοί αέρα, μάσκες, περιορισμός συγκεντρώσεων κλπ) σαν τελική λύση ανάγκης, και γρήγορα κλεισιματα για λίγο.
Η δικη μου άποψη, που την είπα και πριν το παρόν τσουνάμι, είναι ότι το κόστος σοβαρού και τίμιου κλεισίματος (όχι λοκνταουν-μούφα με όλα να δουλευουν παράνομα και πολλούς να μας... δουλεύουν) για 2 εβδομαδες το Νοέμβρη θα είχε πολύ λιγότερο κόστος."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.