Φωτιά στην Πεντέλη | Εκκενώνεται το Ντράφι (βίντεο)

Φωτιά στην Πεντέλη | Εκκενώνεται το Ντράφι (βίντεο)

Εντολή εκκένωσης δόθηκε στους κατοίκους στο Ντράφι, καθώς η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης, απέχει 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλούνται μέχρι στιγμής κατοικίες, ενώ διακοπή κυκλοφορίας έχει σημειωθεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείο 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος, καθώς και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι και στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.

Στο σημείο βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, όπου αντιμετωπίζουν δύο μέτωπα, με το ένα να κινείται προς το βουνό και το άλλο να κινείται προς Ντράφι-Νέα Πεντέλη. Αντίστοιχα, στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ, όπου κάνει την κατάσβεση πολύ δύσκολη. Μέχρι στιγμής, 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 
 
Σχετικά με την πυρκαγιά, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι: "Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση από την Πυροσβεστική. Όσοι δεν έχουν σοβαρό λόγο να μην κατευθύνονται προς την περιοχή. Θα δοθεί μεγάλη μάχη για την κατάσβεση και όλοι πρέπει να είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε μορφή εκκένωσης. Η μάχη πρέπει να δοθεί όσο είναι ακόμα μέρα".
 
Τέλος, μήνυμα 112 στάλθηκε σε πολίτες, όπου ανέφερε πως: "Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.