Δίκη Πισπιρίγκου | Κατέθεσε η παιδίατρος που αντιμετώπισε την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Δίκη Πισπιρίγκου | Κατέθεσε η παιδίατρος που αντιμετώπισε την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπίργκου, με την κατάθεση της ιατρού που αντιμετώπισε την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Ειδικότερα, η παιδίατρος, Ελένη Στογιαννίδου, κατέθεσε ότι:

"Μάρτυρας: Πενήντα λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. Όταν πήγα στο θάλαμο, αντίκρισα ένα νεκρό παιδί. Ωστόσο, η μητέρα ήρθε και με ένα απλό χτύπημα στην πόρτα μας ειδοποίησε. Είπε ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο. Ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος: Δεν είπε για ποιο λόγο χτυπάει;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Μάρτυρας: Εγώ επειδή δεν έδωσε την αίσθηση του επείγοντος δεν πήγα αμέσως. Ολοκλήρωσα το φάκελο που έγραφα και μετά πήγα στο δωμάτιο. Ήταν ήδη εκεί δυο νοσηλεύτριες. Άκουσα τις φωνές τους και σίγουρα άκουσα το οξύμετρο που χτυπούσε.

Πρόεδρος: Τι είδατε; Περιγράφετε ένα παιδί νεκρό.

Μάρτυρας: Είχε συμπτώματα ανακοπής.

Πρόεδρος: Το οξύμετρο που ήταν;

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι αυτό μέσα στον πανικό. Κάλεσα τον αναισθησιολόγο. Πρώτα ήρθε η ομάδα του και έπειτα εκείνος. Κάναμε την ΚΑΡΠΑ, μαλάξεις εναλλάξ γύρω στα 50 λεπτά. Το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική. Η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε πρόβλεψη αυτού του περιστατικού".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.