Θ. Πλεύρης | Δεν κλείνει το Παίδων Πεντέλης. Το χρειαζόμαστε, είναι απαραίτητο Νοσοκομείο

Θ. Πλεύρης | Δεν κλείνει το Παίδων Πεντέλης. Το χρειαζόμαστε, είναι απαραίτητο Νοσοκομείο

Ακολουθούν σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Μαρία Αναστασοπούλου και Νίκο Στραβελάκη.

9.700 τα σημερινά θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν εναλλακτικές για όποιες δυσλειτουργίες παρατηρηθούν.

Στον επανέλεγχο που έγινε για τα σχολεία, τα σημερινά θετικά self test ήταν 9.700, περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι μαθητές. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν άνοιγαν τα σχολεία, ο κόσμος αυτός θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα, χωρίς να γνωρίζει ότι νοσεί. Όπως έχει πει πολλές φορές και η Υπουργός Παιδείας, η κυρία Κεραμέως, αυτά τα παιδιά θα κινούνταν στην κοινότητα, θα έβγαιναν, θα συναντούσαν κόσμο, ενώ πλέον, χάρη στα σχολεία γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού. Την Κυριακή έγιναν 1.600.000 τεστ. Επίσης, όλοι οι συμμαθητές αυτών των παιδιών, που βγήκαν θετικά, θα ελέγχονται καθημερινά.

Αυτά τα θετικά self test- και τα χθεσινά 15.000- θα προσμετρηθούν, μόλις επιβεβαιωθούν. Οπότε αν επιβεβαιωθούν σήμερα θα προσμετρηθούν σήμερα. Πιθανολογώ ότι μέσα στις επόμενες δυο-τρεις μέρες θα έχουν προστεθεί όλα αυτά γιατί θα έχει γίνει ο εργαστηριακός έλεγχος.

Δυσλειτουργίες θα υπάρχουν στο σύνολο του οικονομικού και κοινωνικού ιστού, ακριβώς λόγω του ότι η μεταδοτικότητα της «Όμικρον» είναι μεγάλη, άρα τα σχολεία δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση. Και σε εργασιακούς χώρους θα έχουμε πρόβλημα και στα νοσοκομεία με γιατρούς και νοσηλευτές που νοσούν έχουμε πρόβλημα.

Αντιστοίχως και στα σχολεία είναι λογικό όταν έχεις τόσο μεγάλη μεταδοτικότητα, να υπάρξουν δυσλειτουργίες. Αυτές θα αντιμετωπιστούν, όσον αφορά στους καθηγητές, με την παρουσία άλλου καθηγητή, τηλεκπαίδευση, και αν φτάσουμε στο σημείο να αφορούν και στους μαθητές με τηλεκπαίδευση στο τμήμα που θα κλείνει. Επομένως υπάρχουν εναλλακτικές.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.