Πρέσπα | Ο δήμος ζητά να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Πρέσπα | Ο δήμος ζητά να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή, έπειτα από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε. Ειδικότερα, το χαλάζι προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες φασολιού, καθώς και σε αλλά κηπευτικά, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για 3.500 κατεστραμμένα στρέμματα.

Αντίστοιχα, οι παραγωγοί αναφέρουν ότι το χαλάζι κατέστρεψε μέχρι και τα καλάμια που στήριζαν τα φυτά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η αντικατάσταση του εξοπλισμού. Από τη δική του πλευρά, ο δήμος Πρεσπών επισημαίνει ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στα φωτιστικά του δημόσιου φωτισμού, στο αγροτικό και δασικό οδικό δίκτυο του δήμου, αλλά και σε σπίτια, ηλιακούς θερμοσίφωνες, αυτοκίνητα, ακόμη και σκάφη.

Τέλος, κλιμάκια του ΕΛΓΑ βρίσκονται από χθες το πρωί στα χωράφια της Πρέσπας, όπου πραγματοποίησαν μια πρώτη αυτοψία για την εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής, ενώ την περιοχή επισκέφθηκε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.