Πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής | "Την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι το καλοκαίρι"

Πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής | "Την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι το καλοκαίρι"

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, δήλωσε στην ΕΡΤ πως την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι το καλοκαίρι. Ειδικότερα, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως: "Το τελευταίο διάστημα οι τιμές των υγρών καυσίμων παρουσιάζουν πτώση σχεδόν κατά 2 λεπτά καθημερινά. Η τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης από τα 2 ευρώ έχει πέσει γύρω στο 1,90 το λίτρο. Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι 1,94 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αθήνα είναι στα 1,872 ευρώ το λίτρο. Τα πετρέλαιο θέρμανσης από το 1,42 ευρώ το λίτρο που είχε ξεκινήσει σήμερα, έφτασε το 1,17 πανελλαδικά. Μην ξεχνάμε ότι οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τέλη Δεκέμβρη.

Επιπλέον, έχει ανοίξει η συζήτηση για την επέκταση του μέτρου της επιδότησης καυσίμων και τους πρώτους μήνες του 2023. Από την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε να καταγραφούν και στις αντλίες οι μειώσεις των τελευταίων ημερών. Εμείς σαν κλάδος πιέζουμε για φθηνά υγρά καύσιμα, γιατί αυτό που πλήττει τον κλάδο μας είναι οι μικρές ποσότητες που αγοράζει ο πελάτης. Από το φθινόπωρο η Ελλάδα είναι μέσα στις 3 με 4 χώρες στην Ευρώπη με τις υψηλότερες τιμές στην αμόλυβδη. Αυτό οφείλεται στον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στο ΦΠΑ που στην Ελλάδα παραμένει στο 24%. Την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα που θα πληρώσει κάποιος για την εκδρομή του θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι το καλοκαίρι. Οι πολίτες να προβληματίζονται και να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και σύνεση τα πρατήρια που έχουν τιμές καυσίμων αρκετά χαμηλότερες από τον μέσο όρο".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.