Συρεγγέλα | "Τίθεται σε πιλοτική λειτουργία το Panic Button για τις κακοποιημένες γυναίκες"

Συρεγγέλα | "Τίθεται σε πιλοτική λειτουργία το Panic Button για τις κακοποιημένες γυναίκες"

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, τίθεται σε πιλοτική λειτουργία το κουμπί πανικού για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας: "Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή Panic Button για να προσφέρουμε στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία. Οι γυναίκες θα εγκαθιστούν την εφαρμογή στο κινητό τους και θα μπορούν να ειδοποιούν εύκολα και γρήγορα την Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση που απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα ή κινδυνεύει η ζωή τους. 

Δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα πρόληψης, αντιμετώπισης και καταπολέμησης της βίας και παρενόχλησης σε βάρος των γυναικών και διαμορφώνουμε ένα οργανωμένο σύστημα προστασίας των θυμάτων. Συνεχίζουμε να βοηθάμε τις γυναίκες που βιώνουν βία, με συνέπεια και πράξεις. Είμαστε στο πλευρό όλων των θυμάτων στην προσπάθειά τους να αλλάξουν σελίδα στη ζωή τους και κάνουμε τα πάντα για να σπάσουμε τον κύκλο της βίας και να ισχυροποιήσουμε ακόμη πιο πολύ την κουλτούρα της μηδενικής ανοχής απέναντι στα περιστατικά κακοποίησης".

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όταν ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας θα πατάει το κουμπί, η αστυνομία θα λαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία για τον εντοπισμό του και θα επεμβαίνει άμεσα για την απομάκρυνσή του από το κακοποιητικό περιβάλλον. Η εφαρμογή θα χορηγείται στις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που απευθύνονται στα αστυνομικά τμήματα ή εξυπηρετούνται στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Τέλος, το Panic Button θα εφαρμοστεί πιλοτικά για ένα χρόνο και θα δοθεί σε γυναίκες στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, ενώ μετά τη λήξη της πιλοτικής εφαρμογής, το πρόγραμμα θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη.

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.