Τ. Θεοδωρικάκος | "Οι Ελληνικές Αρχές δεν πρόκειται να γίνουν οι βαρκάρηδες των λαθροδιακινητών"

Τ. Θεοδωρικάκος | "Οι Ελληνικές Αρχές δεν πρόκειται να γίνουν οι βαρκάρηδες των λαθροδιακινητών"

Το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί ότι μέσα στον Αύγουστο, επιχείρησαν να περάσουν στο Ελληνικό έδαφος μέσω του Έβρου περίπου 25.000 παράτυποι μετανάστες. Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε πως οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται κυρίως από τη Συρία και ότι οι Τουρκικές Αρχές τους συλλαμβάνουν και τους θέτουν το δίλημμα ή να επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα ή να επιστρέψουν στη Συρία.

Έπειτα, ο υπουργός εξήγησε πως: "Ο τρόπος που χρησιμοποιούν πλέον οι Τούρκοι είναι ο εξής. Εκμεταλλευόμενοι τη χαμηλή στάθμη του Έβρου το καλοκαίρι, στέλνουν ομάδες μεταναστών στις αμμονησίδες που βρίσκονται στον ποταμό. Στη συνέχεια επικοινωνούν με ΜΚΟ εντός της Ελλάδας η οποία με τη σειρά της επικοινωνεί με τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα ζητώντας να σταλεί στην Ελλάδα αίτημα για επιχείρηση διάσωσης με το πρόσχημα ότι οι μετανάστες κινδυνεύουν ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.

Οι Ελληνικές Αρχές δεν πρόκειται να γίνουν οι βαρκάρηδες των λαθροδιακινητών που γεμίζουν με ψεύτικες ελπίδες απελπισμένους ανθρώπους. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς που φυλάνε τα σύνορα μας για τα όσα έχει ισχυριστεί τις τελευταίες μέρες. Το σημείο από το οποίο είχαν στείλει σήμα κινδύνου οι 38 μετανάστες στον Έβρο, δεν ήταν εντός της Ελληνικής επικράτειας."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.