Θεοδωρικάκος προς Σοϊλού | "Η Ελλάδα φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορά της"

Θεοδωρικάκος προς Σοϊλού | "Η Ελλάδα φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορά της"

Απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών σχετικά με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ανέφερε στην εκπομπή Αταίριαστοι: "Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχουμε ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό λαό και το Τουρκικό κράτος, καταδικάζοντας με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που είχε ως αποτέλεσμα δυστυχώς και σκοτωθούν και να τραυματιστούν άνθρωποι. Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, η Ελληνική Δημοκρατία, είναι από θέση αρχών ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη, όπου και να συμβαίνει και εναντίον οποιουδήποτε στρέφεται. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι η Ελλάδα φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορα της και κανένας δεν μπορεί να μπει παράνομα στη χώρα, άρα η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφος της.

Αυτή θέλω να είναι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Γι' αυτό άλλωστε κάθε βράδυ αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πίεση στα σύνορα μας, την οποία αντιμετωπίζουμε με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο ως Ελληνική Αστυνομία. Οι γείτονες μας το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, ότι από τον Μάρτη του 2020 μέχρι τις μέρες μας, οι παράτυποι μετανάστες που έρχονται με οργανωμένο τρόπο ως ασύμμετρη απειλή, αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου".

Να σημειωθεί, ότι Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είχε δηλώσει νωρίτερα πως: "Αν οι αρχές δεν είχαν συλλάβει τη δράστη, τότε θα είχε ξεφύγει παράνομα μέσω της Ελλάδας."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.