Τ. Θεοδωρικάκος | "40.000 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο" (βίντεο)

Τ. Θεοδωρικάκος | "40.000 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο" (βίντεο)

Το πρωί του Σαββάτου 28 Μαΐου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στον ΣΚΑΙ για την αυριανή επίσκεψή του στον Έβρο, καθώς και για την Τουρκία και για την πανεπιστιμιακή αστυνομία, λέγοντας ότι:

"Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, ενίσχυσε το κύρος, τη δυναμική και την αξιοπιστία της χώρας και αυτό φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τους γείτονες. Θα πρέπει επιτέλους να σεβαστούν τις αρχές του διεθνούς δικαίου και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να μάθουν να σέβονται την πατρίδα μας, η οποία έχει ισχύ και επιρροή. Η Ελληνική αστυνομία είναι στα σύνορά μας για να τα φυλάει και να μην επιτρέπει σε κανέναν να μπαίνει παράνομα. Το πρώτο τετράμηνο του 2022 έχει επιχειρηθεί να μπουν παράνομα στη χώρα περί τους 40.000 παράνομους μετανάστες. Η αστυνομία δεν έχει επιτρέψει αυτό να συμβεί. Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή απέναντι στη χώρα μας, στα σύνορά μας, στον Έβρο.

Η Ελλάδα ως χώρα-μέλος της Ε.Ε σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προασπίζει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ε.Ε. Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να αξιολογούν πολύ θετικά ότι η Ελλάδα κάνει ότι πρέπει για να μην μπαίνουν στη χώρα και άρα στην Ε.Ε παράνομοι μετανάστες. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να μπουν παράνομοι μετανάστες από οποιοδήποτε σημείο, δεν υπάρχει δυνατότητα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας.

Στο ΑΠΘ, υπήρχε μια ψευτοκατάληψη κάποιων μπαχαλάκηδων για 34 χρόνια και η ΕΛ.ΑΣ έκανε το αυτονόητο. Με τη συνεργασία της πρυτανικής αρχής έβαλε τέλος σε αυτή την υπόθεση. Ο πρύτανης αποφάσισε σε αυτό τον χώρο να γίνει βιβλιοθήκη και πάλι αυτοί οι μπαχαλάκηδες πήγαν και την κατέστρεψαν. Η απόφασή μας είναι συγκεκριμένη. Έχει μπει μες στο πανεπιστήμιο δύναμη της αστυνομίας, η οποία θα μείνει εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης και μέχρι να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η βιβλιοθήκη θα μείνει εκεί".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.