Θερινές εκπτώσεις 2023 | Ξεκινούν στις 10 Ιουλίου

Θερινές εκπτώσεις 2023 | Ξεκινούν στις 10 Ιουλίου

Από Δευτέρα, 10 Ιουλίου, ξεκινούν οι πολυαναμενόμενες θερινές εκπτώσεις του 2023, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τα τέλη του Αυγούστου. Οι έμποροι προβλέπουν ότι οι θερινές εκπτώσεις θα αποτελέσουν μια ανάσα για την αγορά, ενώ οι καταναλωτές ανυπομονούν να επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές για να πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές αγορές τους. Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, επιτρέπεται στους εμπόρους να αναγράφουν τόσο την παλαιά όσο και τη νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, καθώς και το ποσοστό έκπτωσης.

Σε περίπτωση που προσφέρονται εκπτώσεις πάνω από το 60% του συνόλου των προϊόντων, απαιτείται η ένδειξη του ποσοστού έκπτωσης. Το μέγεθος της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στις προθήκες των καταστημάτων και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης για διάφορες κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του ποσοστού που προσφέρεται (π.χ. "από...% έως...%").

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αναφέρεται ότι οι εκπτώσεις ισχύουν για επιλεγμένα προϊόντα, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Είναι σημαντικό, ο τρόπος υπολογισμού και προβολής της μειωμένης τιμής να είναι ακριβής και αντικειμενικός, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία των πληροφοριών που παρέχονται στους καταναλωτές. Οι καταστηματάρχες, σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα αντιστοιχεί στην πραγματική τιμή του προϊόντος.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.