Θεσσαλονίκη | Απίστευτο!!! Έδιωξαν ασθενή από το Παπανικολάου με το ζόρι και πέθανε σε καρέκλα στα επείγοντα

Θεσσαλονίκη | Απίστευτο!!! Έδιωξαν ασθενή από το Παπανικολάου με το ζόρι και πέθανε σε καρέκλα στα επείγοντα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thesstoday.gr, ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας 43χρονος πέθανε σε καρέκλα στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπανικολάου, λίγες ώρα μετά το εξιτήριό του. Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο άνδρας ένιωσε δυνατό πόνο στο πόδι και πήγε στο νοσοκομείο για έλεγχο, με τον χειρούργο που τον εξέτασε να υποστηρίζει πως δεν είναι κάτι σοβαρό και να του δίνει εξιτήριο. Ωστόσο, ο 43χρονος παραπονέθηκε και προκάλεσε ένταση, καθώς τόνιζε πως δε νιώθει καλά. Όμως, το ιατρικό προσωπικό ήταν αμετανόητο και κάλεσε μέχρι και το σεκιούριτι του νοσοκομείου για να ηρεμήσουν τον άτυχο άνδρα, με τον ίδιο να αποφασίζει στη συνέχεια να καθίσει σε καρέκλα στο θάλαμο με τα επείγοντα, μέχρι κάποιος να τον εξετάσει, όπου μιάμιση ώρα μετά, κατέληξε.

Αξιοσημείωτο είναι πως το thesstoday.gr, αναφέρει πως οι ιατροί του νοσοκομείου δεν επέτρεπαν αρχικά να γίνει η αναγνώριση, επικαλούμενοι λόγους covid, τονίζοντας μάλιστα πως ο άτυχος άνδρας ήταν θετικός στον κορονοϊό. Όμως, από τη νεκροψία, η οποία διενεργήθηκε οκτώ ημέρες αργότερα, έπειτα από εντολή εισαγγελέα, διαπιστώθηκε πως ο 43χρονος άνδρας δεν νοσούσε από τον ιό, ενώ αποκαλύφθηκε πως οι τυπικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έγιναν σε απλό θάλαμο και όχι σε μονάδα covid.

Παράλληλα, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Δημήτρης Γαλεντέρης, ανέφερε στην ιστοσελίδα του ThessToday.gr, πως: "Αν είχαν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, ο 43χρονος θα ήταν ακόμη εν ζωή, ενώ εξηγεί ότι βρίσκεται υπό διερεύνηση ο μηχανισμός της πνευμονικής εμβολής. Από τα ευρήματα της νεκροψίας έχουμε υπό διερεύνηση το σενάριο πνευμονικής εμβολής, δηλαδή θρόμβος ο οποίος ξεκίνησε από τα κάτω άκρα και έφτασε στους πνεύμονες και απέφραξε την αιμάτωσή τους. Δεν είναι ακόμη σίγουρο, καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές – ιστοπαθολογικές εξετάσεις που θα μας δώσουν απαντήσεις στα αίτια του θανάτου. Η σύνταξη του ολοκληρωμένου ιατρικού φακέλου αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο πεντάμηνο."

Επίσης, ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας, Θεόδωρος Μανώλης, ανέφερε στο thesstoday.gr ότι: "Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανθρωποκτονία από αμέλεια, οι συγγενείς του θύματος θα υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο που ορίσαμε και τους ιατροδικαστές τόσο της ΕΛΑΣ όσο και του νοσοκομείου είμαστε εν αναμονή απαντήσεων για τα ακριβή αίτια του θανάτου, για το αν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις από το νοσοκομείο και αν θα μπορούσε να αποφευχθεί η τραγωδία αν λαμβάνονταν κάποια απλά μέτρα. Είμαστε υπό διερεύνηση ακόμη. Ότι θα πούμε στη συνέχεια θέλουμε να είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.