Θεσσαλονίκη | Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα

Θεσσαλονίκη | Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα

Λόφοι από σκουπίδια έχουν αρχίσει να σχηματίζονται στον δήμο Θεσσαλονίκης, λόγω της αποχής των εργαζομένων στην καθαριότητα, η οποία θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Ιακώβου, το πρωί της Τετάρτης βγήκαν για αποκομιδή τα 16 από τα 32 απορριμματοφόρα., προκειμένου να αδειάσουν υπόγειους κάδους και να μαζέψουν σκουπίδια από τα νοσοκομεία και τις λαϊκές αγορές.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της καθαριότητας αναφέρουν ότι στόχος των κινητοποιήσεων είναι για να τους δοθούν τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας από τον Δήμο: "Με απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στην καθαριότητα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 30 Νοέμβρη, Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη. Τις συγκεκριμένες μέρες ζητούμε να μας δοθούν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Σε περίπτωση που δε μας χορηγηθούν δε βγαίνουμε για δουλειά. Παραμένουμε στα εργοτάξια και περιμένουμε να μας τα χορηγήσουν. Η αποχή από υπερωριακή εργασία τις Κυριακές συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 15 Γενάρη"

Μιλώντας στο thestival.gr ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Φουντούκης, σημείωσε πως: "Η δική μας πρόθεση δεν είναι να αφήσουμε την πόλη γυμνή. Εμείς ζητάμε να μας δοθούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, αν μας δοθούν θα βγούμε για δουλειά. Σε περίπτωση που καταστεί έκτακτη ανάγκη, εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει".

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκης πως: "Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος. Από ένα σύνολο 2.300 μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, 124 ψήφισαν και αποφάσισαν να αφήσουν για μία εβδομάδα τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων. Αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής, παραμένοντας μάλιστα αμειβόμενοι, από το έργο της Καθαριότητας μέχρι την Παρασκευή 2/12/2022".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.