Θεσσαλία: | Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Θεσσαλία: | Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Στη δίνη της κακοκαιρίας "Daniel" βρίσκεται για δεύτερο 24ωρο η Θεσσαλία, όπου οι ισχυρές καταιγίδες έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί σε Μαγνησία, Λάρισα και Καρδίτσα. Εδικότερα, στη Μαγνησία ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, ενώ ένας άλλος άνδρας και μια γυναίκα πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά. Στη Λάρισα, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το σπίτι του κατέρρευσε από κατολίσθηση.

Επιπλέον, δύο άνθρωποι αγνοούνται, ένας στη Μαγνησία και ένας στη Λάρισα. Οι καταστροφές σε περιουσίες, καλλιέργειες και υποδομές είναι ανυπολόγιστες. Ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες, με τα νερά να έχουν φτάσει μέχρι και σε μπαλκόνια και τα υπόγεια σπιτιών. Η Πολιτική Προστασία έχει προχωρήσει σε εκκενώσεις οικισμών, απαγόρευση κυκλοφορίας και σε προτροπές προς κατοίκους να εγκαταλείψουν υπόγεια και ισόγεια.

Σε ορισμένες περιοχές, η κυκλοφορία έχει διακοπεί και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο μέσω βάρκας. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για την πιθανότητα νέων πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.