Ν. Γιαννακοπούλου | Τίποτα δεν είναι πια όπως χθες, ας το πάρουν απόφαση οι πρωταγωνιστές ενός κακέκτυπου δικομματισμού

Ν. Γιαννακοπούλου | Τίποτα δεν είναι πια όπως χθες, ας το πάρουν απόφαση οι πρωταγωνιστές ενός κακέκτυπου δικομματισμού

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, άσκησε κριτική στη Κυβέρνηση και του ΣΥΡΙΖΑ , κατά την ομιλία της στην συζήτηση της πρότασης μομφής.

Συγκεκριμένα η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε πως:

"ΠΡΩΤΟN: Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής γιατί η Κυβέρνηση έχει δείξει μεγάλη ως πλήρη αδυναμία να διαχειριστεί σημαντικές κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει ως χώρα. Μιλάω για το απόλυτο φιάσκο στη διαχείριση του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα στη διαχείριση της πανδημίας, του κύματος ακρίβειας που πλήττει τον κάθε Έλληνα, αλλά και σε άλλες δυσκολίες.

Θα την ψηφίσουμε γιατί έχουμε πλήρη διαφωνία με τη συνολική κυβερνητική πολιτική, με ορατή μάλιστα τη αδυναμία της Κυβέρνησης να προωθήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και κάποιες από αυτές τις είχε απλόχερα υποσχεθεί προεκλογικά.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ -που μέχρι πριν λίγο καιρό παρ’ ότι έκρινε την Κυβέρνηση καταστροφική δεν ζητούσε εκλογές λόγω κορονοϊού, αλλά τώρα με διπλάσιες απώλειες, άλλαξε γνώμη - έχει τη σφραγίδα των εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και της πτώσης των δημοσκοπικών ποσοστών του, που οδηγούν τον κ. Α. Τσίπρα σε αποσπασματικές κινήσεις και σε αναζήτηση σωσίβιου που στην ουσία αποτελεί προσφορά σωσίβιου στην Ν.Δ.

Στην προσπάθειά του να συσπειρώσει το χώρο του και να δείξει ότι αποτελεί τη βασική δύναμη της αντιπολίτευσης και όχι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής που είναι η ανερχόμενη δύναμη με την νέα ηγεσία, του Νίκου Ανδρουλάκη, και τη συνολική πολιτική παρουσία του που ήδη αγκαλιάζεται από ευρύτατες δυνάμεις, ουσιαστικά βοηθάει την Ν.Δ να συσπειρωθεί.

Γιατί;

Μα ακριβώς γιατί η καταψήφιση της πρότασης μομφής - όπως είναι αναμενόμενο να γίνει την Κυριακή - δίνει παράταση ζωής στην Κυβέρνηση, αν θεωρήσουμε ότι αυτή κλυδωνιζόταν.

Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει τον ρόλο του χορηγού της Κυβέρνησης με σκοπό και στόχο την απέλπιδα προσπάθεια του να παραμείνει ο σημερινός μικρός, βολικός για τους δύο πρωταγωνιστές του, δικομματισμός και ο κ. Τσίπρας αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΤΡΙΤΟΝ: Η Ν.Δ καλά θα κάνει να ψάχνει αλλού για εύκολους στόχους και όχι στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι αδιανόητο να ασκεί κριτική σε εμάς για την ψήφιση της πρότασης μομφής εκ μέρους μας και ταυτόχρονα να αναζητά ρωγμή στην επίσης σαφή θέση μας για όχι σε πρόωρες εκλογές, που στο κάτω κάτω της γραφής εάν έναν συμφέρουν είμαστε εμείς.

Ας μας πει η Κυβέρνηση τι ακριβώς θέλει;

Θέλει μια Δημοκρατία χωρίς αντίθετη άποψη, χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση;

Ψάχνετε για χρήσιμους ηλίθιους;

Μιλάτε σοβαρά όταν λέτε ότι η θέση μας όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη, φλερτάρει με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Έχει καταψηφίσει ποτέ κόμμα αντιπολίτευσης πρόταση μομφής, όποιος και να την έχει καταθέσει και σας φαίνεται περίεργη η θέση του Κινήματος Αλλαγής; Ή έχει “πέσει” ποτέ Κυβέρνηση από πρόταση μομφής και μας θέτετε θεωρητικά ψευτοδιλήμματα για τους δικούς σας λόγους; Μα αν κάτι τέτοιο φοβάστε, ότι δηλαδή θα περάσει η πρόταση μομφή αυτό θα συμβεί μόνο με την ψήφο βουλευτών σας. Σοφόν το σαφές νομίζω.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ας το πάρουν πλέον απόφαση οι μέχρι χθες πρωταγωνιστές ενός κακέκτυπου δικομματισμού, που σ’ αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο χειρότερος διαχειριστής της κακοκαιρίας: Τίποτα δεν είναι πια όπως χθες. Δηλαδή η Κυβέρνηση, η Ν.Δ να δείχνει να προηγείται δημοσκοπικά, σε μεγάλο βαθμό λόγω της μη ύπαρξης μιας σοβαρής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να την ασκήσει αποτελεσματικά για πολλούς λόγους.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έρχεται με την νέα ηγεσία του στο πολιτικό σκηνικό δυνατό, σοβαρό, με αυστηρή κριτική αλλά και εποικοδομητικές προτάσεις που στο σύνολό τους συνιστούν ένα άλλο αφήγημα για την πορεία της χώρας και φαίνεται πιο καθαρά παρά ποτέ ότι οι ενεργοί προοδευτικοί πολίτες έχουν λύση πολιτικής εκπροσώπησης.

Από εδώ και πέρα γίνεται καθαρά αντιληπτό τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι δυνάμεις τους συρρικνώνονται και το ΠΑΣΟΚ θα ανεβαίνει καθημερινά"

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.