Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη | "Ο Ελληνικός λαός ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν για βοήθεια στη σεισμόπληκτη Τουρκία"

Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη | "Ο Ελληνικός λαός ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν για βοήθεια στη σεισμόπληκτη Τουρκία"

Στην ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την Τουρκία, αναφέρθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, λέγοντας ότι: "Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει σύνορα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, οι άνθρωποι του δήμου, ο στρατός, το Γ' Σώμα στρατού, εθελοντές, σχολεία, βρίσκονται όλες αυτές τις μέρες εδώ, 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, ώστε να συγκεντρώσουν πράγματα, να τα πακετάρουν και με το καλό σήμερα να πάει αυτή η αγκαλιά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη".

Παράλληλα, ο Τούρκος πρέσβης στη Θεσσαλονίκη, Εφέ Τσεϊλάν, δήλωσε: "Ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική κυβέρνηση ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν για βοήθεια, αμέσως μετά τους σεισμούς στη χώρα μας. Πήγαν πολλές ομάδες διάσωσης για να σώσουν ζωές εκεί πέρα και κινητοποιήθηκαν άμεσα η κυβέρνηση, οι δήμοι, τα σχολεία, εταιρείες και απλοί πολίτες για τη συγκέντρωση βοήθειας και γι αυτό νιώθουμε ευγνώμονες. Οι δύο λαοί αγαπούν πάρα πολύ ο ένας τον άλλον. Μοιάζουμε πάρα πολύ. Έχουμε τις ίδιες συνήθειες, τα ίδια ήθη και έθιμα. Αν κοιτάξουμε τα πρόσωπα ο ένας του άλλου, μοιάζουμε. Αυτό είναι το σημαντικό και στη βάση αυτή μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.