Α. Τσίπρας | "Ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα και ενοίκια οδηγούν πολίτες στην απελπισία" (βίντεο)

Α. Τσίπρας | "Ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα και ενοίκια οδηγούν πολίτες στην απελπισία" (βίντεο)

Περιοδεία στην αγορά του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 5 Απριλίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη. Κατά την περιοδεία του είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές για την κατάσταση στην αγορά, τις εκρηκτικές διαστάσεις που λαμβάνει η ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα κυρίως εξαιτίας του διαρκώς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους και την μεγάλη μείωση του εισοδήματος που βλέπουν όλοι στις τσέπες τους. Μετά την περιοδεία του, ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

"Οι τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας έχουν φέρει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε απόγνωση. Σε συνδυασμό με τις εξίσου μεγάλες, πολύ μεγάλες αυξήσεις στα τρόφιμα βασικής κατανάλωσης, στα καύσιμα αλλά και στα ενοίκια, αυτή η απόγνωση σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε απελπισία. Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις επιλογές της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, την βίαιη απολιγνιτοποίηση αλλά και την ανοχή στα καρτέλ της αισχροκέρδειας που έχουνε βγάλει πάνω από ενάμισι δισεκατομμύριο κέρδος τους τελευταίους 8 μήνες.

Είναι προφανές ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι των καρτέλ. Αυτό το σχέδιο όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται ποτέ να το λάβει, διότι έχει δεσμεύσεις με τα συμφέροντα. Όσο παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, αδιαφορώντας για την κοινωνική λεηλασία, τόσο θα συσσωρεύονται δεινά για τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Για αυτό και εμείς ζητάμε εκλογές, προκειμένου να υπάρξει μία λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο που θα στηρίξει την κοινωνία. Και για αυτό πιστεύουμε ότι και καμία άλλη δύναμη, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές θέλεις να παραμείνει στην εξουσία κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία. Πρέπει να βάλουμε όμως ένα τέλος, ένα φραγμό σε αυτό τον κατήφορο και με μία προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξουμε την κοινωνία, να δώσουμε προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική προστασία"

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.