Αλ. Τσίπρας | "Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από όλες τις ψηφοφορίες και ζητάει την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή σε εκλογές"

Αλ. Τσίπρας | "Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από όλες τις ψηφοφορίες και ζητάει την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή σε εκλογές"

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα απέχει από όλες τις ψηφοφορίες της Ολομέλειας, πλην αυτής για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ζήτησε την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή σε εκλογές. Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι: "Δηλώνουμε ότι δε θα νομιμοποιήσουμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή. Μετά τις αποκαλύψεις των αποδείξεων της εκτροπής, μετά την άρνηση να δώσει έστω και μια εξήγηση, αυτή η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή σε εκλογές. Στο ερώτημα με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες. Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή στον λαό. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι όσο ο Μητσοτάκης αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση και κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο, δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που είναι αποδεδειγμένα κυβέρνηση εκτροπής. Από εδώ και στο εξής με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας νομοθετικής διαδικασίας για τους νεοναζί θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία της Βουλής. Ξεκινάμε την πορεία μας προς τον Ελληνικό λαό".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.