Θα μας τρελάνουν!!! | Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: "Να φοράς μόνος μάσκα στο δρόμο, προστατεύει μόνο από το κρύο"

Θα μας τρελάνουν!!! | Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: "Να φοράς μόνος μάσκα στο δρόμο, προστατεύει μόνο από το κρύο"

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΙ την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, όπου μίλησε για την πανδημία και την υποχρεωτικότητα. Αρχικά, ο κ. Βασιλακόπουλος ερωτήθηκε για την υποχρεωτική μάσκα, με αυτόν να απαντάει πως για τους πολίτες που είναι μόνοι στο δρόμο, το μοναδικό που τους προσφέρει είναι προστασία από το κρύο, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η υποχρεωτικότητα επιβλήθηκε για να μην ξεχνάμε να τη φοράμε σε μέρη που υπάρχει συνωστισμός. Η υποχρεωτικότητα αφορά όταν υπάρχει κόσμος, όχι όταν είμαστε μόνοι μας. Με μια απόσταση το να πίνεις καφέ χωρίς μάσκα δεν είναι κακό σε εξωτερικό χώρο, η πιθανότητα μετάδοσης είναι πάρα πολύ μικρή"

 Έπειτα, ο καθηγητής αναφέρθηκε στα μέτρα περιορισμού και την απόφαση για χαλάρωση από την Επιτροπή λέγοντας αρχικά: "Στις χώρες που αίρονται τα περισσότερα μέτρα οι άνω των 60 είναι όλοι εμβολιασμένοι, κι είναι αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα. Οπότε και να κολλήσει ένας νεαρός που έχει δυο φορές εμβολιαστεί η πιθανότητα να κινδυνέψει είναι πολύ μικρή. " ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως: "Κάθε μέρα πεθαίνουν 70- 80 άνθρωποι, ανεμβολίαστοι.  Οι περισσότεροι πεθαίνουν τελείως αδίκως. Αν είχαν εμβολιαστεί κατά 90% δε θα πέθαιναν. Το να πούμε ελεύθερα στα γήπεδα, να κάνουμε και ελεύθερα τα καρναβάλια, και τα νυχτερινά κέντρα και να βγάλουμε και τις μάσκες, θα μείωνε πιο γρήγορα την πανδημία, αλλά με μεγαλύτερο κόστος. Αν δεν κρατάμε τα μέτρα, θα νοσήσουν πολλοί, άρα το κύμα θα περάσει γρηγορότερα αλλά θα περάσουμε μεγάλο κόστος σε νεκρούς. Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε όλα ταυτόχρονα" 
 
Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για τον Νόβακ Τζόκοβιτς σχετικά με τη θέση του να μείνει ανεμβολίαστος ακόμα και αν του στοιχίσει τίτλους: "Πιστεύω πως είναι ένας πολύ έξυπνος εμπορικά άνθρωπος. Νιώθει πως είναι σε μια ηλικία που το τένις είναι κοντά να τερματίσει γι'αυτόν. Σκέφτηκε πως θα μπορώ να βγάζω πολλά λεφτά, καθώς δε θα μπορώ να κερδίζω και να διαφημίζω. Ε, θα γίνω ηγέτης των αντιεμβολιαστών".
 
Σχόλιο: Ξέρετε κ. Βασιλακόπουλε πόσα πρόστιμα έχουν ήδη δωθεί σε ανθρώπους που ήταν μόνοι στο δρόμο χωρίς μάσκα; Εκατοντάδες. Επομένως, μπορούν οι πολίτες που αδίκως τους επιβλήθηκαν πρόστιμα, να πάρουν τα χρήματά τους πίσω; Ή μήπως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο... Πραγματικά μας έχετε τρελάνει!!!

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.