Μ. Βορίδης | "Οι υπηρεσίες πληροφοριών πρέπει να είναι στεγανοποιημένες" (βίντεο)

Μ. Βορίδης | "Οι υπηρεσίες πληροφοριών πρέπει να είναι στεγανοποιημένες" (βίντεο)

Το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega για την ενεργειακή κρίση, την κακοποίηση ενός ζώου από τον αντιδήμαρχο στη Ζίτσα και για τις υποκλοπές

 
"Μίλησα με τον δήμαρχο της περιοχής, ζητώντας του να απομακρύνει από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου τον δράστη που έσερνε με το αγροτικό του, το γαϊδουράκι. Ζήτησα να κινηθεί άμεσα η υπηρεσία του πειθαρχικού ελέγχου. Το μήνυμα πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο. Η κακοποίηση και ο βασανισμός των ζώων είναι κακουργηματική πράξη, και υπάρχει μια πολιτική ομοφωνία για το πώς αντιμετωπίζεται η κακοποίηση και αυτό πρέπει να εμπεδωθεί, η ευζωία πρέπει να γίνει συνείδηση της κοινωνίας. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους. Έχουν τη δυνατότητα και την υποχρέωση θα έλεγα να παρακολουθούν την ευζωία των παραγωγικών ζώων. 
 
Η πολιτεία το μόνο που ζητά από τους δημόσιους φορείς είναι να τηρούν μία καλύτερη και προσεκτικότερη διαχείριση στην ενέργεια που καταναλώνουν. Οι φορείς το δημοσίου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν, είναι να μπουν και να δηλώσουν στην πλατφόρμα ορισμένα στοιχεία που αφορούν την κατανάλωσή τους και εν συνεχεία να πιάσουμε το στόχο της μείωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε βάλει. Εάν δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της μείωσης κατανάλωσης, δε θα μπορούν να κάνουν προσλήψεις, δε θα τους δίνω προσωπικό.
 
Το απόρρητο δε γίνεται να αρθεί και να μαθευτεί η αλήθεια και πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κληθεί για να μάθει εάν θέλει το λόγο παρακολούθησής του. Εδώ ανοίγει μία υπονομευτική συζήτηση, και έχει ευθύνη για αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης, για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.  Καταλαβαίνω πως υπάρχει ένα συλλογικό ενδιαφέρον, απαντώ όμως, σωστά υπάρχει το απόρρητο. Δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης η κάθε επισύνδεση και αξιολόγηση που γίνεται από την ΕΥΠ. Εάν το κάνουμε αυτό να συμφωνήσουμε όλοι πως δε θέλουμε να υπάρχει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.