Βουλή | Αίρεται η ασυλία του βουλευτή Παύλου Πολάκη

Βουλή | Αίρεται η ασυλία του βουλευτή Παύλου Πολάκη

Την Τετάρτη 13 Απριλίου, η Βουλή αποφάσισε να αφαιρέσει την ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, με 158 ψήφους υπέρ και 102 κατά. Την άρση της ασυλίας την είχε ζήτησει η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, ενώ πριν από την ψηφοφορία, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Πολάκη και της κ. Αραμπατζή στην Ολομέλεια της Βουλής

"Έχετε άρει καμιά 20αρια φορές την ασυλία μου. Από τότε που έχετε αναλάβει κυβέρνηση έχω 23 δικαστήρια. Στα 20 εχω αθωωθεί. Είναι τρομερός ο πολιτικός εξαπονδρισμός που θα υποστείτε. Πρόκειται για μια εκδικητική πολιτική δίωξη μετά από μήνυση της βουλευτή σας, κ. Αραμπατζή. Θυμάστε τι γινόταν τότε ειχε καβαλήσει ο Μητσοτάκης το άρμα των Μακεδονομάχων, του Βουκεφάλα, μπας και πάρετε κανα ψηφαλάκι; Είχε παρελάσει η κ. Αραμπατζή με στολή Μακεδονομάχου. Και μετά είπατε ότι θα τιμήσετε τη συμφωνία. Ούτε ξαναπήγε σε παρέλαση η Αραμπατζή. Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Χθες το βράδυ εγραψα μια ανάρτηση. Μετά από 20-30 χρόνια γιατί θα θυμούνται εμένα και γιατί θα θυμούνται εσάς. Ο καθένας είναι το έργο του και τα παιδιά του. Εσάς στο αγροτικής ανάπτυξης γιατί θα σας θυμούνται;" δήλωσε ό κ. Πολάκης. 

"Πράγματι κύριε Πολάκη η ιστορία μας κρίνει. Εσάς θα σας θυμάται η ιστορία ως τον recordman βουλευτή που έχει διψήφιο αριθμό αιτήσεων για άρση ασυλίας και η πλειοψηφία είναι για συκοφαντική δυσφήμηση. Λέει τη μισή αλήθεια που είναι χειρότερο από ψέμα. Λέει τα γνωστά πολακικά. Όσα έγραψε, διέδωσε και δεν ανακάλεσε ήταν ο ορισμός της συκοφαντίας. Ανιστόρητε δεν είναι στολές, αλλά εθνικές φορεσιές. Δεν είναι πιερότος και κολομπίνα. Με σκοπό να πλήξει το αξιακό μου χάρτη τόλμησε να με αποκαλέσει ψευτοπατριώτισσα.

Αφού όπως λέτε ότι αν άρουν την ασυλία σας θα με ξεφτιλίσετε στο δικαστήριο, γιατί δεν ζητάτε τίμια αντρίκια την άρση της ασυλίας σας για να με πάτε αίμα, όπως είπατε, για να γίνει ο θάνατος της ασυλίας; Γιατί κρύβεστε δυο μέτρα άντρας πίσω από την ασυλία σας; Στήνετε τα δικά σας πολακικά δικαστήρια και τις δικές σας γκιλοτίνες. Οι τραμπουκισμοί, τα τσίγκινα σωβρακάκια, η συμπεριφορά ενός ασύδοτου τρολ ανήκουν σε μαύρες εποχές άλλων συστημάτων, τις οποίες η αριστέρα ομνύεται και αντιπαλεύει."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.