Βουλή | Ένταση για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες

Βουλή | Ένταση για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες

Ένταση σημειώθηκε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στη Βουλή, σχετικά με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες. Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναρωτήθηκε για το εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώνονται, παρά την αποχή τους από τις Κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με τον εκπρόσωσπο της Κ.Ο. της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, να τονίζει ότι:

"Βρούτσης: Ουσιαστικά είναι κοινοβουλευτική εκτροπή αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα έρθουν θετικά νομοσχέδια. Εμείς το ονομάζουμε κοινοβουλευτική εκτροπή.

Αν. Λοβέρδος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: Θα συμμετέχετε και δε θα ψηφίζετε; Μωρέ τι μας λέτε; Νέα ήθη;

Θ. Τζάκρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Η Κοινοβουλευτική Ομάδα αποφάσισε αποχή από ψηφοφορίες γιατί ως αξιωματική αντιπολίτευση και κορμός της Δημοκρατικής Παράταξης δε θέλει να επικυρώνει την αντισυνταγματική εκτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Σας παραξένεψε η στάση μας. Θα προτιμούσαμε να έχουν αποχωρήσει ο κ. Χατζηδάκης και η διμοιρία των υπουργών, φίλων και στενών συγγενών που παρακολουθούνται αλλά που τέτοια τύχη αυτοί προτίμησαν το φίλοι-φίλοι καριοφίλι.

Μ. Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών: Δεν είχα καταλάβει ότι η νίκη του κ. Μητσοτάκης ήταν τόσο καταλυτική, ώστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χρειάζεται τρεις ώρες συνέντευξη για να ανακοινώσει ότι θα αποχωρεί από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ν. Αθανασίου, εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν απέχουμε. Μετέχουμε στις συζητήσεις και όχι στις ψηφοφορίες. Μας είπαν ότι μη μετέχοντας στις ψηφοφορίες υπονομεύουμε τον πυλώνα της δημοκρατίας. Προστατεύουμε τη δημοκρατία και δεν την υπονομεύουμε μη μετέχοντας στις ψηφοφορίες. Με τις πλειοψηφίες δεν μπορείς να κρίνεις τα πάντα".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.