Βουλή | Κόντρα Ραγκούση με Πικραμμένο

Βουλή | Κόντρα Ραγκούση με Πικραμμένο

Ένταση σημειώθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση. Ειδικότερα, ο κ. Ραγκούσης ζήτησε τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του κ. Πικραμμένου, λέγοντας ότι:

"Ραγκούσης: Είναι δυνατόν να μην αισθάνεστε την ανάγκη και υποχρέωση όταν είστε συνυπεύθυνος για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κράτους δικαίου που υποτίθεται ότι υπηρετούσατε τα προηγούμενα χρόνια να μη λέτε τίποτα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Δεν είστε άμοιρος των ευθυνών σας γιατί βάλατε την υπογραφή σας στην επαίσχυντη τροπολογία του κ. Τσιάρα, με βάσει την οποία δεν μπορεί ο παρακολουθούμενος να ενημερωθεί. Εκπροσωπείτε μια παράταξη που έφερε το Σύνταγμα του 75 και την έχετε ξεφτιλίσει. Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνετε ήδη ήταν να έχετε παραιτηθεί. Αυτός είναι ο μόνος προορισμός ανώτατου δικαστικού που είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης των παρακολουθήσεων

Κακλαμάνης: Αφήστε σε εμάς που είμαστε μέλη της ΝΔ να διαφυλάξουμε το κύρος της και κοιτάξτε τη δική σας παράταξη. Αφήστε τη δική μας παράταξη στα δικά μας τα χέρια¨.

Πικραμμένος: Παρατηρήσατε ότι έκανα σταδιοδρομία ως δικαστικός λειτουργός. Αυτό που έμαθα και δε θα ξεφύγω ποτέ από αυτόν τον κανόνα είναι όταν μια υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη η εκτελεστική εξουσία δεν κάνει συζήτηση. Ας αφήσουμε ήσυχη τη Δικαιοσύνη που εσείς αναφερθήκατε και καταφύγατε. Μην προσπαθείτε εμμέσως κατηγορώντας εμένα να επηρεάσετε την Ελληνική δικαιοσύνη, γιατί αυτό κάνετε."

Λίγη ώρα αργότερα, τον λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος δήλωσε: "Γίναμε μάρτυρες μιας αήθους και ακραίας επίθεσης εναντίον του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης από τον κ. Ραγκούση. Επικαλέστηκε τη λαμπρή δικαστική πορεία του για να ψέξει την εν συνεχεία πολιτική του δραστηριότητα. Εντελώς υποκριτικά. Δεν ήταν ο Παναγιώτης Πικραμμένος ο λαμπρός δικαστικός όταν τον κρεμούσαν στα μανταλάκια χωρίς στοιχεία για τη Novartis, όταν έστηναν τις δέκα κάλπες; Θα παρακαλέσω όταν μιλάμε για προσωπικότητες του βεληνεκούς του Π.Πικραμένου να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είναι τιμή μας που ο Παναγιώτης Πικραμμένος συμμετέχει στην κυβέρνηση μας και κοσμεί τα υπουργικά έδρανα".

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.