Έβδομη ημέρα επιχειρήσεων κατά της πυρκαγιάς στη Ρόδο - Συνεχίζεται η άνιση μάχη με τις φλόγες

Έβδομη ημέρα επιχειρήσεων κατά της πυρκαγιάς στη Ρόδο - Συνεχίζεται η άνιση μάχη με τις φλόγες

Πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν ανελλιπώς την αντιμετώπιση της φωτιάς που ξέσπασε στη Ρόδο, από τις πρώτες πρωινές ώρες για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, συμπεριλαμβανομένης και της εναέριας υποστήριξης.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, δύο μέτωπα πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν στο χωριό Ασκληπιείο, ενώ ένα τρίτο μέτωπο παρουσιάστηκε ανατολικά, μεταξύ των περιοχών Μάσαρη και Μαλών Ρόδου. Τα επαναλαμβανόμενα εμφανιζόμενα μικρότερα μέτωπα φωτιάς αντιμετωπίστηκαν επίσης σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων οι περιοχές Απόλλωνα και Πλατάνια, με τη βοήθεια των ομάδων δασοπυρόσβεσης.
Παρά την ανατολική κατεύθυνση της φωτιάς προς τις περιοχές Μαλώνα και Μάσαρη, ευτυχώς δεν απειλούνται οι οικισμοί. Την περασμένη νύχτα, 266 πυροσβέστες, με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επιχείρησαν για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά και να την περιορίσουν.

Η περιοχή συνεχίζει να επηρεάζεται από ισχυρούς ανέμους, με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν εξαιρετικά υψηλές και σήμερα. Εξαιτίας της φωτιάς, η δημοτική ενότητα Νότιας Ρόδου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη μάχη κατά των φλογών, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της φωτιάς παραμένουν σε ετοιμότητα.
Χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους και να βρουν καταφύγιο σε κλειστά γυμναστήρια και σχολεία, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη στο νησί της Ρόδου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.