ΑΑΔΕ | Τηλεοπτικός παρουσιαστής δεν είχε δηλώσει 12.000 αποδείξεις – Φοροδιαφυγή 400.000 ευρώ

ΑΑΔΕ | Τηλεοπτικός παρουσιαστής δεν είχε δηλώσει 12.000 αποδείξεις – Φοροδιαφυγή 400.000 ευρώ

«Λαβράκι» έβγαλαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ανακαλύπτοντας μια νέα περίπτωση φοροδιαφυγής, αυτή τη φορά από γνωστό τηλεοπτικό παρουσιαστή. Συγκεκριμένα, η ειδική ομάδα παρακολούθησης ψηφιακών επιχειρηματικών συναλλαγών της ΑΑΔΕ εντόπισε τη νέα περίπτωση φοροδιαφυγής. Ο εν λόγω παρουσιαστής είναι επίσης ιδιοκτήτης μιας εταιρείας τηλε-πωλήσεων. Μετά από καταγγελίες καταναλωτών, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ άρχισαν να παρακολουθούν τις συναλλακτικές ενέργειες της επιχείρησης.

Ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με τις παραδόσεις από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση, και ανακάλυψαν ότι για τέσσερα χρόνια δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, οι οποίες συνολικά ανήρχονταν στα 400.000 ευρώ! Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν εμφανιζόταν τυπικά ως μέτοχος της εταιρείας, αλλά είχε βάλει μπροστά τη μητέρα του. 

Ήδη έχουν επιβληθεί τα αναγκαία πρόστιμα, ενώ η επιχείρηση εξακολουθεί να υπόκειται σε περαιτέρω έρευνα για τις υπόλοιπες χρονικές περιόδους. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο παρουσιαστής και η μητέρα του εξετάζονται για πιθανές άλλες παραβιάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.