Αναζωπύρωση στη Νίψα της Αλεξανδρούπολης

Αναζωπύρωση στη Νίψα της Αλεξανδρούπολης

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζεται  για τρίτη συνεχή ημέρα. Ο πύρινος εφιάλτης, που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή Μελία, εξαπλώνεται στα βορειοανατολικά της πόλης, αποτελώντας ανεξέλεγκτη απειλή για την τοπική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, τα επίμονα μέτωπα πυρκαγιάς συγκεντρώνονται κυρίως σε τρεις τοποθεσίες. Στο χωριό Νίψα, η κατάσταση επιδεινώνεται αφού είχαμε μια νέα φούντωση των φλογών, δημιουργώντας προκλήσεις για τους πυροσβέστες που αγωνίζονται να την καταπολεμήσουν. Ταυτόχρονα, τα χωριά Δωρικό και Αμφιτρίτη βρίσκονται αντιμέτωπα με την πύρινη απειλή, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν μέχρι τις αυλές των κατοικιών. Εκεί, οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για την προστασία των περιουσιών και την αποτροπή μιας ενδεχόμενης καταστροφής.

Παρά την δυσοίωνη κατάσταση, υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα. Το πύρινο μέτωπο που αναπτύχθηκε ανατολικότερα από το Λουτρό έχει καταφέρει να ελεγχθεί σε κάποιο βαθμό. Παραμένει, ωστόσο, σημαντική η προσοχή, καθώς οι περιβαλλοντικοί πόροι του Εθνικού Δρυμού Νίψας εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο από τις φλόγες.

Οι αρχές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να αγωνίζονται ακούραστα για την αντιμετώπιση της φωτιάς, ενώ η ενημέρωση της κοινότητας παραμένει κρίσιμη προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η συνεργασία όλων σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.