Γεωργιάδης | Προς προστασία των εργαζομένων η νέα ρύθμιση για διπλή εργοδοσία

Γεωργιάδης | Προς προστασία των εργαζομένων η νέα ρύθμιση για διπλή εργοδοσία

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αναφέρεται στην απασχόληση υπό δύο εργοδότες, παρουσιάζεται σήμερα στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης, ενόψει του οποίου δίνονται σημαντικές διευκρινίσεις από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει κεντρικό περιεχόμενο την προβλεπόμενη ρύθμιση για την παράλληλη απασχόληση σε δύο εργοδότες.

Ο κ. Γεωργιάδης, δίνοντας συνέντευξη στην Εθνική Ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ), εξέθεσε τη θέση του υπουργείου σχετικά με το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Επισημαίνοντας την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο προσφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να υπογράφουν συμβάσεις μηδενικού ωραρίου, προασπίζοντας ωστόσο την ύπαρξη δηλωμένων εργαζομένων, οι οποίοι πρέπει να ενημερώνονται 24 ώρες πριν από την εργασία τους και να είναι κανονικά ασφαλισμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, αποσκοπείται στην αντιμετώπιση της παράνομης εργασίας και της αθέμιτης εκμετάλλευσης.

Ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η προτεινόμενη ρύθμιση θα συνεισφέρει στην καλύτερη οργάνωση της αγοράς εργασίας. Όπως τόνισε, η χρήση της Ψηφιακής Κάρτας θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό μέσο για την καταγραφή και αμοιβή της εργασίας, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την προστασία των εργαζομένων. Ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε εάν η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η εν λόγω οδηγία έχει ήδη ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία. Ο Υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για την έγκαιρη εφαρμογή του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα υστερεί στην εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.