Δήμος Αθηναίων | Οριστική λύση με αντιπλημμυρικά έργα για την Ριζούπολη

Δήμος Αθηναίων | Οριστική λύση με αντιπλημμυρικά έργα για την Ριζούπολη

Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει μια οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που επηρεάζει εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους της Ριζούπολης, υλοποιώντας άμεσα εκτεταμένα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Σύμφωνα με τις αναφορές, η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει μια διαχρονική και σημαντική πρόκληση, που είχε παραμείνει ανεπίλυτη και δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών. Κατά τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις, οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετώπιζαν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα που απειλούσαν τη ζωή και την περιουσία τους.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου αναγνώρισαν το πρόβλημα και άρχισαν αμέσως τον σχεδιασμό μιας εκτενούς λύσης που θα βάλει τέλος στην πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της 5ης Δημοτικής Κοινότητας. Το σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας αναμένεται να ξεκινήσει μετά το τέλος του καλοκαιριού και περιλαμβάνει την ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, προκειμένου να κατευθύνονται οργανωμένα προς το παρακείμενο ρέμα του Ποδονίφτη. Οι συλλεκτήρες των ομβρίων υδάτων θα τοποθετηθούν κατά μήκος των οδών Ηρακλείου (μεταξύ των οδών Ερμωνάσσης και Αγίας Αναστασίας), Ακρωτηρίου και Ανθέων έως την εκβολή τους στο ρέμα Ποδονίφτη.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε ότι το έργο αυτό αποτελεί ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Ριζούπολης που επιτέλους υλοποιείται. Η οργάνωση και η προσήλωση στο σχέδιο επιτρέπει την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής που θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Επίσης, τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της αποφασιστικής προσπάθειας της πόλης να απαντήσει σε διαχρονικά προβλήματα και να σέβεται τις ανάγκες των Αθηναίων.
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθεί δημοπράτηση από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, και αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την επιλογή του αναδόχου, η υλοποίηση του έργου θα διαρκέσει περίπου 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Το περιεχόμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής, αγωγών από τσιμεντοσωλήνες σε ανοικτά ορύγματα, φρεατίων επίσκεψης και ενός αγωγού με τη μέθοδο προώθησης αγωγού (pipe-jacking) μέσω κατάλληλου μηχανήματος ΤΒΜ. Επιπλέον, θα υλοποιηθεί ένα έργο εκβολής στον Ποδονίφτη.
Ο αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, κ. Φοίβος Αξιώτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου που καλύπτει μια παλιά επιθυμία των κατοίκων της περιοχής. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη για την ασφαλή διεξαγωγή των εργασιών κατασκευής και την τοποθέτηση κατάλληλων μέσων παρακολούθησης για την περίοδο της κατασκευής.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.