Εκδήλωση για το «Κίνημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Δήμο Διονύσου

Εκδήλωση για το «Κίνημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Δήμο Διονύσου

Ο Φεβρουάριος είναι ο «Μήνας Μαύρης Ιστορίας», με το Δήμο Διονύσου και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Αθλητισμού και Ν. Γενιάς, σε συνεργασία με τα ΓΕΛ Άνοιξης και Αγίου Στεφάνου,  τους Διευθυντές/ντριες και τους Συλλόγους Διδασκόντων των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αλλά και του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να συνδιοργανώνει εκδήλωση με κεντρικά πρόσωπα:

  • Τη Μορφωτική ακόλουθο, κα. Shanna Dietz Surendra
  • Την εκπρόσωπο του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα, κ. Καράγιωργα Μαρκέλλα
  • Τον Αμερικανό Διπλωμάτη, Dr. Emmanuel Epongo

Εκδήλωση υπέρ της προσπάθειας για την εξάλειψη ριζωμένων πρακτικών

Το Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου κατακλύστηκε από μαθητές και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι άκουσαν για το δύσκολο παρελθόν των Αφροαμερικάνων, την αναγνώριση των επιτευγμάτων τους, καθώς και την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων. Συντονίστριες της συζήτησης ήταν οι διευθύντριες των ΓΕΛ Άνοιξης και Αγ. Στεφάνου, κ. Αγγ. Αναγνωστοπούλου και Χρ. Λουκά.

«Από τον Μάικλ Τζόρνταν έως τον Μπαράκ Ομπάμα κι από τη Μάγια Αγγέλου έως τη Σιμόν Μπάιλς (SimoneBiles), πολλοί σύγχρονοι Μαύροι Αμερικανοί με όραμα και όνειρα για ένα κόσμο δικαιότερο με σεβασμό και καλοσύνη, διδάσκουν μέσα από την προσωπική τους διαδρομή πως να καταρρίψουμε στερεότυπα δεκαετιών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Αγγ. Αναγνωστοπούλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. Ανδρ. Μαρίνος σχετικά με την εκδήλωση υπέρ της προσπάθειας για την εξάλειψη ριζωμένων πρακτικών.

Στη συνέχεια η κ. Χρύσα Λουκά, στο τέλος της ομιλίας της, ανέφερε: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν το επίκεντρο της εκπαίδευσης και είναι το σημαντικότερο θέμα των εκπαιδευτικών συστημάτων σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα, η κοιτίδα της δημοκρατίας και του πολιτισμού σε αυτή εδώ την εκδήλωση, ως μέλος μιας παγκόσμιας κοινωνίας ΣΥΝ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ-ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την κοινή αυτή δράση που οργανώσαμε με το Μορφωτικό τμήμα της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και τους ευχαριστούμε θερμά, ευελπιστώντας σε μια συνεχή συνεργασία, όπως επιθυμεί και ο Διευθυντής Δ.Ε. Ανατ. Αττικής κ. Ανδρέας Μαρίνος.»

Η καταπολέμηση της κοινωνικής ανισότητας
Η Δήμαρχος κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εξάλειψης της κοινωνικής ανισότητας και της διασφάλισης ίσων δικαιωμάτων για όλους. «Η Δημοτική Αρχή τάσσεται υπέρ της προσπάθειας για την εξάλειψη ριζωμένες πρακτικών και διακρίσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κα. Φεβρωνία Βιθυνού, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς: «Τα δικαιώματα είναι ίδια και ίσα για όλους».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ.κ. Π. Γιατζάκης (Λύκειο Κρυονερίου), Ρ. Πολίτη (Γυμνάσιο Δροσιάς), Αθ. Μπελέρη (Γυμνάσιο Άνοιξης), Ν. Μονιάς (Γυμνάσιο Κρυονερίου), Ε. Μπαλιούσης (ΓΕΛ Δροσιάς) καθώς και οι υποδιευθυντές και καθηγητές.

photo 2

photo 3

photo 4

photo 5

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.