Καρδίτσα | «Θα πρέπει ίσως να φύγουμε από το χωριό. Οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι ψυχολογικά»

Καρδίτσα | «Θα πρέπει ίσως να φύγουμε από το χωριό. Οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι ψυχολογικά»

Ανυπολόγιστες καταστροφές προκλήθηκαν στην περιοχή της Καρδίτσας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Η κατάσταση παραμένει τραγική σε πολλά χωριά, τα οποία βρίσκονται ακόμα καλυμμένα από τόνους λάσπης. Στο χωριό Μεταμόρφωση του δήμου Παλαμά οι κάτοικοι μιλούν για απόλυτη καταστροφή και πολλοί αναρωτιούνται πώς θα επιστρέψουν στον τόπο τους για να ξεκινήσουν τη ζωή τους από την αρχή.

Ο πρόεδρος του χωριού, Πέτρος Κοντογιάννης, μίλησε στο Mega: «Στη Μεταμόρφωση το νερό έφτανε πάνω από τις στέγες, έως 7 μέτρα. Έφτανες στον στύλο να αλλάξεις λάμπα για να καταλάβετε». Ο πρόεδρος συγκλονίζει λέγοντας πως κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον του χωριού: «Πολλοί κάτοικοι δεν ξέρουν αν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο χωριό. Ίσως το χωριό πρέπει να μεταφερθεί από εκεί, έχουμε κλιματική αλλαγή και ίσως σε 1 - 2 χρόνια έχουμε τέτοια φαινόμενα και θα έχουμε πάλι τα ίδια αποτελέσματα. Θα πρέπει ίσως να φύγουμε από το χωριό».

«Οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι ψυχολογικά. Είναι καλύτερα να μην ξαναείμαστε στο χωριό δυστυχώς, τουλάχιστον κάποιους μήνες, είναι δύσκολη η κατάσταση, το έχουμε ξαναζήσει και δεν πρέπει να το ζήσουμε και τρίτη φορά», κατέληξε.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.