Κύκλωμα διακινούσε παράνομα botox και υαλουρονικό οξύ

Κύκλωμα διακινούσε παράνομα botox και υαλουρονικό οξύ

Στα χέρια των Αρχών έπεσε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα botox, σκευάσματα από υαλουρονικό οξύ και άλλα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για επεμβάσεις αισθητικής. Συγκεκριμένα, τo πρωί της Δευτέρας (26/06), συνελήφθησαν δύο άτομα, μια γυναίκα και ένας άνδρας, σε μια περιοχή της Αττικής.

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η γυναίκα εμπλέκονταν σε αυτήν την παράνομη δραστηριότητα από τον Ιούλιο του 2019, διακινώντας παράνομα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα, όπως botox, υαλουρονικό οξύ και άλλα παρόμοια προϊόντα, καθώς και μη πιστοποιημένες μάσκες αισθητικής προσώπου. Στην παράνομη αυτή δραστηριότητα είχε ενταχθεί προ μηνός περίπου και ο άλλος συλληφθείς, ο οποίος είχε ρόλο διανομέα (delivery).

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, εισήγαγαν τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία με δέματα, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών ή αυτοπροσώπως, τα αποθήκευσαν σε χώρο σε περιοχή της Αττικής και τα διαφήμιζαν μέσω σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που διατηρούσε η συλληφθείσα.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.