Με συμπτώματα στρεπτόκοκκου και ο 9χρονος ξάδερφος του 7χρονου που έχασε τη ζωή του

Με συμπτώματα στρεπτόκοκκου και ο 9χρονος ξάδερφος του 7χρονου που έχασε τη ζωή του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 7χρονο αγόρι από τη Νάουσα, καθώς έχασε τη ζωή του στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας παρενέργειες από στρεπτόκοκκο. Η εισαγγελική έρευνα για το συμβάν είναι υπό εξέλιξη.

Ταυτόχρονα, έχει έρθει στη δημοσιότητα ότι ο 9χρονος ξάδελφός του έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, παρουσιάζοντας συμπτώματα του ίδιου βακτηρίου. Ο Πέτρος Κετικίδης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, παρενέβη στην ΕΡΤ και αποκάλυψε ότι το παιδί νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Ο 9χρονος βρίσκεται σε απλή κλίνη, παρουσιάζοντας παρόμοια συμπτώματα και υπάρχει η πιθανότητα να είναι επίσης μολυσμένος από στρεπτόκοκκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την Κοζάνη και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό του 7χρονου συνέβη το προηγούμενο Σάββατο, όταν το αγόρι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Νάουσας με πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Την επόμενη μέρα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε. Ο 7χρονος υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.