Ο Αλμπέρτο Μποτία υπογράφει με την Κηφισιά, ενισχύοντας την άμυνα της ομάδας

Ο Αλμπέρτο Μποτία υπογράφει με την Κηφισιά, ενισχύοντας την άμυνα της ομάδας

Ο Αλμπέρτο Μποτία θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην νεοφώτιστη ομάδα της Super League, Κηφισιά.
Η ομάδα των βορείων προαστίων ανακοίνωσε την απόκτηση του 34χρονου κεντρικού αμυντικού, προσθέτοντας έτσι εμπειρία στην άμυνά της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ Κηφισιά, ο Αλμπέρτο Μποτία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από τα τμήματα υποδομής της Μπενιέλ και της Ρεάλ Μούρθια στην πατρίδα του, την Ισπανία. Το ταλέντο του τον οδήγησε στην φημισμένη ακαδημία της Μπαρτσελόνα, Masia, το 2004, όπου έμεινε για πέντε χρόνια, πριν μετακομίσει ως δανεικός στην Σπόρτινγκ Χιχόν.

Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν οδήγησαν στην απόφαση της ομάδας να τον αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή. Ακολούθησε η περίοδος στην Σεβίλλη, όπου έμεινε για μία σεζόν.
Το 2013/14 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Έλτσε, πριν μετακομίσει στον Ολυμπιακό το 2014. Εκεί, φόρεσε την φανέλα της ομάδας για τέσσερα χρόνια και κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο στη Super League (2015, 2016, 2017) και μία φορά το Κύπελλο Ελλάδας (2015). Συνολικά, συμμετείχε σε 80 εγχώρια παιχνίδια, 14 αγώνες του Champions League και 12 του Europa League.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία του στον Ολυμπιακό, μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία, αρχικά για την Αλ Χιλάλ το 2018/19, με την οποία κατέκτησε το Saudi Super Cup το 2019, και στη συνέχεια για την Αλ Ουέχντα.
Ο Αλμπέρτο Μποτία έχει αξιοσημείωτη καριέρα και στις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς έχει αγωνιστεί και με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κ21, με την οποία κατέκτησε το Euro U21 στη Δανία το 2011. Η ΠΑΕ Κηφισιά καλωσορίζει λοιπόν τον Αλμπέρτο Μποτία στην ομάδα της και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες στην νέα του ποδοσφαιρική πορεία.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.