Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 10/5

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 10/5

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με αυξημένες νεφώσεις σε διαστήματα και τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια μέρη της χώρας. Το πρωί, αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια μέρη, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο, τοπικά 6 μποφόρ, και στα ανατολικά από βόρειους βορειοανατολικούς 4 έως 5 μποφόρ τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18-19 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά μέρη της χώρας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια μέρη αναμένεται μια μικρή πτώση στους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για την Πέμπτη

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.