Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 16/6

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 16/6

Σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου, αναμένεται να παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν σταδιακά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το πρωί, θα υπάρξουν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα και στη Βόρεια Πελοπόννησο. Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο και στα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Κεντρική Στερεά Ελλάδα και η Δυτική Μακεδονία, όπου οι καταιγίδες μπορεί να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Επιπλέον, η κυκλοφορία σκόνης από τη Βόρεια Αφρική θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αναμένεται να κυμανθούν ως εξής: Στη Βόρεια Ελλάδα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθούν από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Ήπειρο, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Όσον αφορά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Δωδεκάνησα θα κυμανθούν από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή των ανέμων από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς ασθενείς και στον Σαρωνικό σε σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ .

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.