Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 21/7

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 21/7

Νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών επικρατεί από σήμερα, προκαλώντας ανυπόφορες καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές. Ο καύσωνας με το όνομα "Κλεών" πλήττει τη χώρα μας, φέρνοντας θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 45 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Η κατάσταση αυτή αναμένεται να διατηρηθεί έως την Κυριακή, με τις υψηλές θερμοκρασίες να επικρατούν και τις επόμενες ημέρες. Μόνο τη Δευτέρα, αναμένεται μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, ενώ από βόρειες κατευθύνσεις στα ανατολικά, με ένταση 3 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φθάσει στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 38 με 40 και κατά τόπους στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 40 με 42 και κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 28 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.