Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 26/7

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 26/7

Σήμερα θα είναι η τελευταία ημέρα που θα μας ταλαιπωρήσει ο καιρός, καθώς από αύριο, ο υδράργυρος θα πέσει έως και 8 βαθμούς. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα όμως από το μεσημέρι στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία η καιρική κατάσταση θα αλλάξει, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους.

Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από το απόγευμα την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της ανατολικής χώρας θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.