Ο κακός χαμός με τον Ηλία Μόσιαλο για την "χιουμοριστική" ανάρτηση με την Παναγία μας

Ο κακός χαμός με τον Ηλία Μόσιαλο για την "χιουμοριστική" ανάρτηση με την Παναγία μας

Μία ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει φωνές και αντιδράσεις. Ο λόγος; Ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας του London School of Economics, αποφάσισε να χλευάσει τους πολίτες, που έχουν αποφασίσει να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με το να ανεβάσει μια "χιουμοριστική" εικόνα που απεικονίζει την Παναγία (δείτε τη φωτό και τα συμπεράσματα δικά σας). Μετά από την ανάρτηση, όπως ήταν φυσικό, οι αντιδράσεις ήταν πολλές τόσο από την Εκκλησία, όσο και από απλούς πολίτες. 

IMG 0428

Το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ανακοίνωσή του τονίζει:  «Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα. Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως. Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή «υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς».

Το δικό μου σχόλιο: Αγαπητέ κ. Μόσιαλε, δεν σας υποχρέωσε κανείς να γνωρίσετε τον Θεό ή την Παναγία μας. Να είστε απόλυτα σίγουρος, πως αν κάποια στιγμή θελήσετε να Τον γνωρίσετε, η πόρτα Του θα είναι ανοιχτή. Επίσης δεν σας υποχρέωσε κανείς να μάθετε να κάνετε τον Σταυρό σας ή να συμμετέχετε στα Άγια Μυστήρια. Ξέρετε γιατί; Διότι ο Δημιουργός σας (αποκαλέστε τον όπως εσείς θέλετε), σας έδωσε κάτι πολύ σημαντικό. Την ελεύθερη βούληση. Όπως ακριβώς την έχει δώσει σε όλο τον κόσμο. Με την ελεύθερη βούληση αποφασίζει ο καθένας μας τι, γιατί και πως θα πράξει στη ζωή του. Όπως λοιπόν εσείς, με βάση την ελεύθερη βούληση, αποφασίσατε να αναρτήσετε την επιεικώς απαράδεκτη εικόνα, που σίγουρα γνωρίζατε ότι θα ενοχλήσει πολύ κόσμο και που σίγουρα θα μπορούσατε να είχατε επιλέξει άλλο θέμα, έτσι μπορούν και οι πολίτες αυτού του κόσμου να εμβολιαστούν ή όχι. Η διαφορά μας κ. Μόσιαλε είναι, ότι εγώ προσωπικά (και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι) δεν θα έφτανα ποτέ στο σημείο να χλευάσω την μητέρα σας για να θίξω ένα θέμα.. Εσείς γιατί χλευάζετε την δική μου Μητέρα;

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.