Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επιδιώκει το κλείσιμο παράνομου ιστότοπου που δίνει αναρρωτικές άδειες με ένα μικρό αντίτιμο

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επιδιώκει το κλείσιμο παράνομου ιστότοπου που δίνει αναρρωτικές άδειες με ένα μικρό αντίτιμο

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε με εξώδικο και μήνυση τις προθέσεις του να αποτρέψει τη συνέχιση ενός ιστότοπου που παρέχει παράνομες και επιβλαβείς υπηρεσίες για τη δημόσια υγεία. Ο εν λόγω ιστότοπος παραβιάζει τους νόμους περί συνταγογράφησης φαρμάκων, ιατρικών επεμβάσεων, χορήγησης αναρρωτικής άδειας και συνταγογράφησης εξετάσεων.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο ιστοτόπος "tilegiatros.gr" προσφέρει υπηρεσίες συνταγογράφησης φαρμάκων έναντι 12€, αναρρωτικές άδειες έναντι 10€ και συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων έναντι 8€. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε στο iatropedia.gr ότι είναι απαραίτητο να κλείσει ο ιστότοπος. Είναι ήδη αδύνατη η πρόσβαση σε αυτόν, καθώς φαίνεται να έχει πέσει.

«Επειδή το σύνολο των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών σας παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, σας καλούμε όπως εντός 24 ωρών από τη λήψη της παρούσας, να «κατεβάσετε» την ιστοσελίδα tilegiatros.gr. και τις αντίστοιχες σε facebook, Instagram και linkedin και να απόσχετε από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια ή δημοσίευση απέχοντας από την παροχή οποιοσδήποτε ιατρικής υπηρεσίας και φυσικά να πάψετε την παράνομη και παραπλανητική χρήση του σήματος του Π.Ι.Σ. ως δήθεν πιστοποιημένος από εμάς φορέας», σημειώνει στο εξώδικό του ο ΠΙΣ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.