Παλιός γνώριμος των αρχών ο δράστης που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του Βαρουφάκη

Παλιός γνώριμος των αρχών ο δράστης που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του Βαρουφάκη

Ένας παλιός γνώριμος των Αρχών, που είχε συλληφθεί πριν από δέκα χρόνια για την κατάληψη ενός κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, υποδείχθηκε ως ο άνθρωπος που επιτέθηκε και ξυλοκόπησε βίαια τον γραμματέα του Μερα25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 10 Μαρτίου στα Εξάρχεια. Ο νεαρός συνελήφθη από την Αστυνομία μετά από έρευνες των Αρχών και πληροφορίες από το protothema.gr. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως ο κύριος υπεύθυνος της επίθεσης, καθώς επιτέθηκε στον κ. Βαρουφάκη και τον χτύπησε με δύο γροθιές και μια κλωτσιά, προκαλώντας του τραυματισμό. Ο δράστης είχε παλαιότερα εμπλακεί με την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, καθώς είχε συλληφθεί το 2013 κατά τη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης κτιρίου που ήταν υπό κατάληψη στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σκαραμαγκά, το οποίο ανήκε στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την ανακρίτρια του 1ου ανακριτικού τμήματος ανηλίκων, στην οποία ανατέθηκε η υπόθεση και αυτή εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη. Το πρωί της Τετάρτης, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών για περαιτέρω εξέταση.

Η επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη προκάλεσε ανησυχία και αντιδράσεις στο πολιτικό περιβάλλον. Πολλοί πολιτικοί ηγέτες καταδίκασαν τη βία και απήγγειλαν ευχές για την ταχεία ανάρρωση του κ. Βαρουφάκη. Οι αρχές θα διερευνήσουν το περιστατικό και θα εξετάσουν το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη για πιθανά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην υπόθεση.

Οι ανακρίτριες, οι αστυνομικοί και οι εισαγγελείς είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την ποινική δικαιοσύνη και να θέσουν ένα παράδειγμα μη ανεκτής βίας και επίθεσης εις βάρος δημόσιων προσώπων.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.