ΕΝΟΑ | Προελαύνουν οι αθλητές του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών

ΕΝΟΑ | Προελαύνουν οι αθλητές του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
"Παρά τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που βιώνουμε, οι αθλητές μας, μικροί και μεγάλοι συνεχίζουν να προπονούνται εντατικά και να επιτυγχάνουν σημαντικές διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο. 
 
Το τμήμα κωπηλασίας διέπρεψε και πάλι. Στον αγώνα πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα Beach Sprint που θα συμμετέχει στους παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023» ο αθλητής μας Μηναδάκης Αλέξανδρος τερμάτισε πρώτος σε όλους τους αγώνες και κατάκτησε την 1η θέση στην τελική κατάταξη. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 που έγινε στο Πλόβντιβ, ο πρωταθλητής μας Τζουμέζης Λεωνίδας με άλλους 3 συναθλητές, στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου κατάκτησε την 4η θέση και βρέθηκε στην 10η θέση της γενκής κατάταξης. Στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης, στο διπλό skif, ο Γιάννης Καλανταρίδης με συναθλητή τον Θανάση Παλαιοπάνο διακρίθηκε στην 5η θέση, ενώ ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου με συναθλητή τον Γκαϊδατζή Πέτρο κατάκτησε την 6η θέση. Στην Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης στην Καστοριά συμμετείχαμε με 9 κωπηλάτες. Στο τετραπλό skif Παίδων οι Τηλέμαχος Αραμπατζής, Χρυσολέων Ρογκόπουλος, Νικόλας Φελούρης και Γιώργος Παπαδημητράτος απεκόμισαν χάλκινο μετάλλιο. Συμμετοχή είχαμε και στα Ιωάννινα, στο 89ο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων-Κορασίδων – Α.Μ.Ε.Α. 
 
Το τμήμα Ιστιοπλοϊας επανασυγκροτούμενο έχει ήδη στελεχωθεί με νέους μικρούςαθλητές που προπονούνται εντατικά στην κατηγορία Optimist τρέφοντας ελπίδες για διακρίσεις.
 
Στο θερινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης η Ζιώγα Ακυλίνα κέρδισε χρυσά μετάλλια στο Υπτιο 50μ., 100μ. και 200μ., ενώ στους Διασυλλογικούς «ΡΕΣΤΕΙΑ 2023» ο Ε.Ν.Ο.Α. συμμετείχε με 13 αθλητές που κέρδισαν 5 χρυσά, 1 ασημένιο και 4 χάλκινα μετάλλια. 
 
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ διακρίθηκαν η Γκόμπι Ζωή με χρυσό μετάλλιο στο Κ1 200μ. Προαγωνιστικής Κοριτσιών, οι Βλάσης Αλέξανδρος, Πασπαλάς Αλκης, Μανώλαρος Δημήτρης και Ερρύ Πιέρ με αργυρό στο Κ4 1.000μ. Παμπαίδων, ως και οι Μωραϊτης Γιάννης, Τσανάκας Αγγελος, Μανώλαρος Δημήτρης και Ερρύ Πιέρ με αργυρό στο Κ4 500μ. Παμπαίδων.  
 
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν όλοι οι αθλητές όπως και οι άοκνοι προπονητές."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.