Σήμερα αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές

Σήμερα αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στις εκλογές με το Εθνικό Κόμμα Ελλήνες, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Δημήτρη Χατζηλιάδη, και δείχνει να κινείται αποτελεσματικά στις δημοσκοπήσεις. Οι πηγές προσκείμενες στον εισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο μετέφεραν την απροθυμία του να δεχτεί πολλούς συνεργάτες του Κασιδιάρη στον πολιτικό του σχηματισμό προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχεια από τους Ελληνες στο "Εάν". Ο Κασιδιάρης από την άλλη δεν έκανε πίσω, συνεπώς ο Κανελλόπουλος κινήθηκε με τη σειρά του μόνος καταθέτοντας ξεχωριστή αίτηση συμμετοχής στις εκλογές.

Πηγές πέριξ του Κασιδιάρη αποδραματοποιούν την κατάσταση, λέγοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοια συνταύτιση απόψεων με τον Κανελλόπουλο. Οι διαφορές μεταξύ τους ωστόσο έχουν έρθει στο φως και η ανάληψη των ηνίων του κόμματος των Ελλήνων, που έχει ιδρύσει ο Κασιδιάρης, καθώς και η προσπάθεια αλλαγής του καταστατικού του κόμματος έχουν προκαλέσει συζητήσεις και δημοσιεύματα στον Τύπο που είναι φιλικός προς τον Κασιδιάρη. Η δημοσκοπική άνοδος του κόμματος Κασιδιάρη δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στις αποφάσεις της Ολομέλειας του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου. Παρόλα αυτά, η πορεία του κόμματος δεν ήταν μεγάλη έκπληξη, καθώς υπήρχαν προειδοποιήσεις για τη συνεργασία του Κασιδιάρη με τον Κανελλόπουλο και τους συνεργάτες του.

Οι διαφορές ανάμεσά τους έχουν οδηγήσει σε ρήξη, αν και οι πηγές περίπου του Κασιδιάρη προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία της κατάστασης. Το μέλλον του κόμματος Κασιδιάρη και η συμμετοχή του στις εκλογές εξαρτώνται από την απόφαση του Αρείου Πάγου. Με την προοπτική της είσοδός του στη Βουλή, το κόμμα αποκτά ακόμα περισσότερη πολιτική επιρροή και επιβάλλεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.