Συνάντηση Δένδια με τη Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Συνάντηση Δένδια με τη Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση στο Λονδίνο με τη Βρετανίδα ομόλογό του, Λιζ Τρας, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, έγινε  συζήτηση με κύριο θέμα την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην ασφάλεια και το εμπόριο, ενώ εξετάστηκαν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Κυπριακό και Δυτικά Βαλκάνια. Επίσης, υπογράφτηκε Μνημόνιο Κατανόησης για το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου από τους δύο υπουργούς.

Έπειτα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε τη Βρετανίδα υπουργό αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκής Γειτονίας και Αμερικής, Γουέντι Μόρτον, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Ακολουθούν οι δύο αναρτήσεις που έκανε το Υπουρείο Εξωτερικών στο Twitter σχετικά με την επίσιμη επίσκεψη στο Λονδίνο : 
 
Πρώτη Ανάρτηση : 
Λονδίνο: Νωρίτερα σήμερα, ο ΥΠΕΞ @NikosDendias συναντήθηκε με τη νέα Βρετανή ομόλογο E.Truss, με την οποία είχε εγκάρδια & παραγωγική συζήτηση με έμφαση σε ενίσχυση Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου συνεργασίας σε ασφάλεια & εμπόριο.Εξετάστηκαν επίσης οι εξελίξεις σε Αν.Μεσόγειο,Κυπριακό & Δυτ. Βαλκάνια.
 
Δεύτερη Ανάρτηση : 
Ο ΥΠΕΞ @NikosDendias & η ΥΠΕΞ ΗΒ E.Truss υπογράφουν Μνημόνιο Κατανόησης για το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο μεταξύ Ελλάδας και ΗΒ ανοίγουν νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους μετά το Brexit & εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε εξωτερική πολιτική, άμυνα και σε ένα ευρύ φάσμα άλλων τομέων.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.