Χαλκιδική | Χαμός με κάμερες σε ξενοδοχείο

Χαλκιδική | Χαμός με κάμερες σε ξενοδοχείο

Ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στη Χαλκιδική έχει προκαλέσει σάλο αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε τοποθετήσει κάμερες σε δωμάτια του ξενοδοχείου. Οι πελάτες απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία του ιδιοκτήτη, παραπονούμενοι ότι ο ιδιοκτήτης είχε επικαλεστεί την ύπαρξη ασφάλειας κατά την άφιξή τους.

Ο πατέρας ενός τετράχρονου παιδιού μίλησε στην κάμερα του Mega και περιέγραψε τις εμπειρίες του από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ήταν στο ξενοδοχείο με την οικογένειά του, καθώς και τις σκέψεις που είχε όταν αποκαλύφθηκε η κατάσταση.

«Η προσωπική μας ζωή και ιδιαίτερα η ζωή του παιδιού μας ήταν εκεί. Αλλάζαμε την πάνα του, ήταν γυμνό πολλές ώρες στο δωμάτιο και δεν ήταν ευχάριστο να γνωρίζουμε ότι κάποιος το είχε καταγράψει και μπορούσε να το χρησιμοποιήσει οπουδήποτε στο διαδίκτυο», δήλωσε ο πατέρας.

Στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι τους, υπήρχε ένα μαύρο συσκευασμένο αντικείμενο που μοιάζει με φορτιστή κινητού τηλεφώνου με θύρα USB αποκαλύφθηκε ότι κατέγραφε τις προσωπικές στιγμές τους στο δωμάτιο που διέμεναν στην Άφυτο της Χαλκιδικής.

"Φαινόταν ότι αυτή η συσκευή, δεν ξέρω ποια κάμερα είχε μέσα ή τι λήψεις μπορούσε να κάνει, αλλά φαντάζομαι ότι κάλυπτε ολόκληρο το δωμάτιο από αυτό το σημείο", εξήγησε ο πατέρας.

Συνολικά, ανακαλύφθηκαν έξι κρυφές κάμερες σε δωμάτια του ξενοδοχείου, οι οποίες κατέγραφαν εικόνα και ήχο.

"Όπως και όλοι μας, είχαμε ένα κινητό τηλέφωνο και είχαμε φέρει και τους δύο φορτιστές. Έτσι, είπα στη σύζυγό μου: 'Α, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε πρίζες, γιατί έχει έτοιμο τον φορτιστή στον τοίχο με τις δύο θύρες USB. Μπορούμε απλά να τον συνδέσουμε και να φορτίζουμε τα τηλέφωνά μας ταυτόχρονα'. Αργότερα έμαθα ότι αυτή ήταν η κάμερα", ανέφερε ο πατέρας.

Όπως επίσης αναφέρει, αρχικά οι εντυπώσεις από το ξενοδοχείο ήταν εξαιρετικές και ακόμα είχε συγχαρεί τον ξενοδόχο που τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες. "Ήταν σαν πέντε αστέρων ξενοδοχείο. Είχε θυρίδα ασφαλείας, καφετιέρα, κλιματισμό και όμορφο μπάνιο. Ήταν πραγματικά εξαιρετικό και ο ιδιοκτήτης, που γνωρίσαμε τυχαία, μας έδωσε κάρτες έκπτωσης για το καφέ στο χωριό. Προσωπικά τον επαινώ για την εξαιρετική δουλειά που έκανε και τη λογική τιμή που προσέφερε", ανέφερε.

Το ζευγάρι που κατήγγειλε αρχικά το περιστατικό, αποχώρησε από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και απήγαγε την κρυφή κάμερα μαζί τους στο αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, η κοπέλα εργαζόταν σε ένα μπαρ του ιδιοκτήτη, ο οποίος φέρεται να της πρότεινε να μείνει εκεί δωρεάν με τον φίλο της ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συνεργασία τους το περασμένο καλοκαίρι.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναταραχή και ανησυχία στην τοπική κοινότητα και στο ευρύ κοινό. Οι πελάτες του ξενοδοχείου αισθάνονται προδομένοι και παραβιασμένοι στην προσωπική τους ζωή. Το γεγονός ότι οι κάμερες είχαν τοποθετηθεί σε προσωπικά δωμάτια αναζωπύρωσε τον φόβο της παραβίασης της ιδιωτικότητας.

Οι πελάτες απαιτούν από τις αρχές να εξετάσουν προσεκτικά την υπόθεση και να επιβάλουν αυστηρές τιμωρίες στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Επιθυμούν να δοθεί ένα παράδειγμα ώστε να αποτραπούν παρόμοιες πρακτικές στο μέλλον και να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των πελατών.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.