Αντιπαράθεση Σοϊλού με Φέζερ για τις επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ

Αντιπαράθεση Σοϊλού με Φέζερ για τις επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον Τούρκο ΥΠΕΣ, Σουλεϊμάν Σοϊλού και τη Γερμανίδα ομόλογό του, Νάνσι Φέζερ, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, η κ. Φέζερ αναφέρθηκε στις Τουρκικές επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ, λέγοντας ότι: "Σε όλα αυτά τα θέματα είναι απαραίτητο να λαμβάνεται υπόψη η αναλογικότητα των μέτρων που λαμβάνονται και των ενεργειών που έχουν ληφθεί και η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην υπάρχει κλιμάκωση".

Στη συνέχεια, ο κ. Σοϊλού τόνισε ότι: "Αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στον πεζόδρομο Ιστικλάλ. Καμία αναλογικότητα δεν υπήρξε γι' αυτούς τους ανθρώπους. Το ΝΑΤΟ στάθηκε στο ύψος του γιατί δύο βόμβες έπεσαν στην Πολωνία. Οι άνθρωποι δε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ανάλογα με τη γεωγραφική τους θέση, τη θρησκεία ή την περιοχή τους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους. Ήθελαν να εγκαταστήσουνε ένα τρομοκρατικό κράτος γύρω μας και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και το έθνος μας. Αυτό είναι το νόμιμο δικαίωμα κάθε χώρας".

Τέλος, η Γερμανίδα ΥΠΕΣ διευκρίνισε πως: "Η Γερμανία είναι αλληλέγγυα στην Τουρκία και μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων και τους συγγενείς τους, όμως η απάντηση πρέπει να δίνεται βάσει του νόμου των εθνών και να προστατεύονται οι άμαχοι".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.